Piure de orez brun pentru bebeluși de peste 7-8 luni

Iulia Mirică
piure de orez pentru bebelusi
Cel mai simplu mod de a pregăti orezul brun pentru copiii mici este să-l fierbeți și să-l pasați cu un blender. Uite cum să faceți un piure de orez brun!

  Rețete combinate de piure de orez brun

  Orezul brun reprezintă o alegere sănătoasă pentru copii datorită conținutul său bogat de vitamine B1, B3 și B6, mangan (antioxidant și esențial pentru un sistem osos sănătos, reducerea simptomelor de astm), fosfor, fier, seleniu, fibre și acizi grași esențiali. Cel mai simplu mod de a pregăti orezul brun pentru copiii mici este să-l clătiți, să-l fierbeți și să-l pasați cu ajutorul unui blender. În cazul în care copilul este mai mare de 10 luni, puteți încerca să îl utilizați ca ingredient în diverse mâncăruri. Datorită faptului că e destul de moale, se vor forma grămăjoare, fiind perfect pentru preparate cremoase, cum este budinca de orez. Astăzi vă vom învăța cum să faceți un piure de orez brun, ideal pentru pitici!

  Piure de orez brun simplu

  Ingrediente pentru piure de orez brun simplu:

  1 cană de orez brun
  4 căni cu apă

  2 pași pentru a prepara piure de orez brun:

  1. Se clătește orezul și se transformă într-o pudră cu ajutorul unui blender.

  2. Se pun cele 4 căni cu apă la fiert, împreună cu pudra de orez. Se amestecă în compoziție constant, iar când începe să fiarbă, se dă focul la minim și se mai lasă piureul de orez brun 10 minute, cu un capac peste.

  Piure de orez brun cu morcovi și pui

  Dacă gătești piept de pui pentru întreaga familie, poți folosi unul pentru acest preparat. Alternativ, poți folosi resturile de la o friptură de pui sau piept de pui fiert. Puiul este adesea una dintre primele cărnuri recomandate pentru dietele bebelușilor, dar este important să fie pui crescuți în mod cât mai natural.

  Ingrediente pentru piure de orez brun cu morcovi:

  1/2 morcov
  1 ceașcă de orez brun
  200 grame de piept de pui

  3 pași pentru a prepara piure de orez brun cu morcovi:

  1. Într-o cratiță, se pun la fiert 630 de mililitri de apă (2 căni și jumătate). Se adaugă morcovul curățat și tăiat mărunt. Focul se dă la minim, se acoperă cu un capac oala și se fierbe timp de 15 minute, până se înmoaie morcovul.

  2. Se adaugă puiul și orezul, se aduce la punctul de fierbere și se mai lasă 5-8 minute sau până când orezul se înmoaie. Se lasă la răcit, fără a se scurge.

  3. Compoziția se pune în blender și se pasează până când se omogenizează, adăugând puțină apă, dacă este nevoie.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa