Piure de urzici (de la 10-12 luni)

Iulia Mirică

Rețetă de piure de urzici pe gustul copiilor

Știați că o mână de urzici oferă mai mult de 100% din doza zilnică recomandată de vitamina A, precum și o serie de minerale? Vă vom învăța să faceți un piure de urzici pe gustul copiilor, care este gata în maxim o oră, însă nu are nevoie decât de 15 minute din timpul vostru. Iată care este rețeta perfectă pentru copii, introdusă la vârsta de 10-12 luni!

Ingrediente pentru piure de urzici:

300 de grame de urzici proaspete
1 morcov
1 ou
3 fire de ceapă verde / 2-3 căței de usturoi
1 praf de sare

5 pași pentru a prepara piure de urzici:

1. Se curăță urzicile de frunzele veștejite și se pun într-o sită în chiuvetă.

2. Urzicile se spală bine sub câteva jeturi de apă. Puteți folosi mănuși de menaj atunci când le spălați sau curățați, pentru a nu vă înțepa.

3. Se pune o oală cu apă la fiert, în care am adăugat un praf de sare (opțional). Se aduce la punctul de fiebere și se adaugă urzicile.

4. Între timp, se curăță și se dă pe răzătoare morcovul. Ceapa sau usturoiul se curăță și se toacă mărunt. După ce au început să fiarbă urzicile, adăugăm și celelalte legume și le lăsăm aproximativ 30-40 de minute la foc mediu.

5. În acest timp, se fierbe un ou mediu către tare. Scoatem urzicile, morcovul și ceapa din apă, le punem într-un blender și se pasează compoziția până devine omogenă. Se mai adaugă din apa în care ați fiert legumele, dacă vreți o compoziție mai puțin solidă. Se amestecă și gălbenușul și se poate servi alături de mămăligă.

Sfat:

Dacă celui mic nu îi place atât de mult gustul urzicilor, dar vreți ca acesta să beneficieze de proprietățile nutritive ale piureului, îl puteți amesteca împreună cu puțin piure de cartofi sau chiar cu mămăliguță. O altă idee este să folosiți urzicile pasate ca sos pentru paste.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa