Piure de somon pentru bebeluşi (de la 9 luni)

Iulia Mirică
piure-de-somon-bebelusi-totul-despre-mame

Rețetă de piure de somon pentru bebeluși

Somonul este o sursă excelentă de acizi grași esențiali, aceștia fiind vitali pentru creierul celor mici, precum și pentru dezvoltarea vizuală. Un piure de somon cu morcovi și dovleac reprezintă o bază bună pentru masa unui copil.

Această rețetă este ideală pentru copiii cu vârste peste 9 luni, oferind proteine, omega-3, calciu, fier, seleniu, beta-caroten, vitaminele A și D. Iată cum puteți prepara și voi acest piure în doi timpi și trei mișcări!

Ingrediente pentru piure de somon pentru bebeluși:

1 file de somon
1 cană cu morcov mărunțit
220 grame de spanac
2 căni cu dovleac mărunțit

4 pași pentru a prepara piure de somon pentru bebeluși:

1. Atunci când preparați un piure, trebuie să vă asigurați că ingredientele sunt echilibrate în compoziție. Ingredientele acestei rețete pot fi dublate sau triplate, dacă doriți să puneți și la congelator câteva porții.

2. Somonul se pune într-un vas de yena, pe un pat de spanac spălat bine în prealabil și scurs, se toarnă aproximativ 2-3 centimetri de apă. Se acoperă cu un capac și se lasă la cuptor, la 190 – 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau până când peștele este gătit complet.

3. Între timp, se pun morcovii și dovleacul la fiert sau se gătesc la aburi, pe aragaz, pentru 15-20 de minute. Peștele se mărunțește și verificați foarte bine să nu existe oase.

4. Se amestecă toate ingredientele, inclusiv sucul de la morcovi și dovleac, dacă ați fiert la aburi. Se pasează toate ingredientele și se poate servi.

Citește și:
Piure de conopidă şi usturoi
Piure de banane (de la 6-7 luni)
Piure de legume (de la 6-8 luni)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa