Piure de rădăcinoase (de la 8 luni)

Cristina Călin, redactor

Rețetă delicioasă de piure de rădăcinoase.

Din cele trei legume rădăcinoase—morcov, păstârnac, cartof dulce—rezultă un piure dulce și sănătos. Cartoful dulce îl puteți coace în cuptor și puteți să îl transforma doar pe el în piure. De asemenea, puteți utiliza rădăcinoase mai exotice, cum ar fi napul suedez sau sfecla aurie. Când folosiți astfel de combinații aveți grijă că fiecare are nevoie de timp diferit de fierbere până se înmoaie suficient cât să poată fi servit unui bebeluș.

Rețetă pentru bebeluși mai mari de 8 luni.

Te-ar putea interesa și:

Guacamole pentru bebeluși (de la 8 luni )

Orz cu ciuperci (de la 8 luni)

Salată de quinoa cu fasole neagră și porumb (de la 10 luni)

Ingrediente

1 morocov, curățat și spălat

1 păstârnac, curățat și spălat

1 cartof dulce mediu, curățat și spălat

3 pași pentru a prepara piure de rădăcinoase

1 Se preîncălzește cuptorul la 190⁰C. Se taie morcovul, păstârnacul și cartoful dulce în bucăți de 2,5 cm. Se așează într-un vas de copt suficient de mare încât să le așezați într-un singur strat. Adăugați 60 ml de apă și acoperiți vasul cu folie de aluminiu.

2 Se lasă la copt. Se amestecă o dată sau de două ori. Se lasă 30-40 de minute până când legumele devin foarte moi.

3 După ce se scot de la cuptor, se transferă într-un bol și cu ajutorul unei furculițe se zdrobesc până ajungeți la consistența dorița, în funcție de cât poate bebelușul să mestece. Se omogenizează compoziția. Dacă doriți un piure de rădăcinoase foarte fin, puteți folosi un blender sau un robot de bucătărie.

Sfat

Piureul de rădăcinoase se poate păstra la frigider, într-un vas închis ermetic, timp de 3 zile, iar la congelator timp de 3 luni. Atunci când congelați, este bine să porționați piureul pentru a-l servi mai ușor bebelușului.

Din ingredientele prezentate rezultă 375 g piure de rădăcinoase.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa