Piure de pere, morcovi și mere (6 luni)

Iulia Mirică

Rețetă pentru bebeluși – piure de pere, morcovi și mere

Când începeți să-i oferiți alimente solide bebelușului, de la vârsta de 6 luni, puteți încerca această rețetă aromată de piure de pere, morcovi și mere. Este un preparat ideal pentru diversificarea alimentației celor mici, deoarece conține beneficii pentru sănătatea acestora. Piureul acesta este o sursă excelentă de vitamine precum vitamina A, K, C, B6 și B3. De asemenea, conține și nutrienți precum potasiu, magneziu și acid folic, fiind o sursă ideală de fibre și antioxidanți. Ingredientele folosite pentru piure sunt recomandate pentru sănătatea inimii, vedere și sunt cunoscute ca eficiente împotriva cancerului. Iată cât de ușor puteți face acest preparat pentru cei mici și chiar conserva pentru mai mult timp!

Ingrediente pentru piure de pere, morcovi și mere:

5 morcovi
2 mere
2 pere
apă plată pentru bebeluși

3 pași pentru a prepara piure de pere, morcovi și mere:

1. Perele, morcovii și merele se curăță de coajă, deoarece bebelușii se pot îneca din cauza acesteia, mai ales dacă nu este bine pasată. Se taie ingredientele în cubulețe, respectiv bucăți mici, pentru a se pregăti mai repede.

2. Se fierb ingredientele într-o oală cu apă plată pentru bebeluși cât să le acopere sau, varianta recomandată, se gătesc la aburi. Se lasă pentru aproximativ 20 de minute sau până când se înmoaie foarte bine.

3. Se pun morcovii, perele și merele într-un procesor de alimente sau blender și se pasează până când se omogenizează compoziția. Se adaugă apă plată pentru bebeluși până când obțineți consistența dorită. În general, este suficientă o cană cu apă.

Sfat:

Dacă preparați o cantitate de piure mai mare, pe care cei mici nu o pot mânca la o masă și doriți să conservați acest piure de pere, morcovi și mere pentru o perioadă puțin mai mare, puteți pune cantitatea rămasă în tăvi pentru cuburi de gheață, introduse într-o pungă sigilată, la congelator.

Citește și:

Piure de mere cu morcovi (de la 6 luni)
Piure de mere (6-7 luni)
Piure de avocado (de la 7 luni)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa