Piure de ovăz cu mere (după 8 luni)

Cristina Călin, redactor-șef

  Rețetă simplă de piure de ovăz cu mere.

  Ovăzul este una dintre cele mai hrănitoare cereale și este ideal pentru hrana bebelușilor pentru că poate fi o bază delicioasă pentru preparate cu fructe. Este suficient să le amestecați cu mere sau pere date pe răzătoare și ați gătit un desert savuros. Pentru bebelușii mai mici amestecul se poate transforma în piure cu ajutorul unui blender și se poate subția cu un pic de lichid. În doar 10 minute aveți gata un delicios piure de ovăz cu mere.

  Ovăzul este perfect în dieta bebelușilor pentru că este foarte bogat în fibre și nu are niciun gram de colesterol. Conține vitamina E, complexul de vitamine B și o mulțime de minerale: magneziu, fier, cupru, calciu, mangan și zinc. Aceste amestec de vitamine, fibre și minerale ajută la prevenirea constipației și contribuie la absorbția substanțelor nutritive în intestinul subțire.

  Rețetă pentru bebelușii peste 8 luni.

  Te-ar mai putea interesa și:

  Guacamole pentru bebeluși (de la 8 luni )

  Orz cu ciuperci (de la 8 luni)

  Piure de mango și banane (de la 6-7 luni)

  Ingrediente

  20 g ovăz

  250 g apă

  Jumătate de măr decojit

  Un praf de scorțișoară (opțional)

  3 pași pentru a prepara piure de ovăz cu mere

  1 Într-o crăticioară mică se amestecă ovăzul, apa și, dacă doriți scorțișoara. Mărul se dă pe răzătoarea mică și se pune în crăticioară.

  2 Compoziția se pune la foc mediu și se aduce la punctul de fierbere. Apoi, se reduce intensitatea focului și se amestecă în mod constant până ce ovăzul de îngroașă și devine foarte fin. Înainte de a-l servi, se răcește.

  3 În funcție de vârsta bebelușului, se amestecul se poate transforma în piure cu ajutorul unul blender sau robot de bucătărie.

  Sfat

  Se poate ține la frigider 3 zile într-un recipient închis ermetic.

  Rețetă pentru 180 g de produs finit.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa