Piure de mango și banane (de la 6-7 luni)

Alexandra Constantin

Perioada de diversificare nu este una de încercare doar pentru cel mic, ci şi pentru mame, mai ales că sunt mereu în căutare de reţete pe placul micilor mofturoşi. Una dintre reţetele cu care nu ai cum să dai greş este cea de piure de mango şi banane, un desert gustos şi hrănitor.

În timp ce legumele se introduc încă de la începutul diversificării în meniului micuţului (de regulă sub formă de piure), când vine vorba de includerea fructelor părerile sunt împărţite. Unii pediatri recomandă consumul de fructe încă de la 6 luni, în timp ce alţii sunt de părere că vârsta ideală pentru fructe este de 7 luni (dacă sunt introdusele primele există posibilitatea ca bebeluşul să se obişnuiască cu gustul dulce şi să nu mai accepte la fel de uşor legumele). Bine de ştiut este că legumele este bine să fie consumate la masa de prânz, în timp ce fructele la micul dejun, în diferite combinaţii. Una dintre aceste combinaţii este şi piureul de mango cu banane, reţetă pe care o poţi prepara rapid la tine acasă. Ambele fructe au o textură moale, sunt dulci şi parfumate, ideale pentru ca cel mic să îndrăgească fructele, potrivit www.babycenter.com

Cum prepari reţeta de piure de mango și banane

INGREDIENTE

1 banană mai coaptă

1 fruct de mango de mărime potrivită

PREPARARE

Descojeşti banana şi fructul de mango. Tai banana cubuleţe, iar fructul de mango în felii (miezul este mai dur). Apoi creştezi fructul din loc în loc astfel încât să obţii cuburi. Tai cubuleţele şi le pui în blender alături de banană.

Pasezi fructele până obţii piure (dacă copilul este mai mic poţi să pasezi mai mult fructele, iar dacă este mai mare piureul poate să fie şi cu bucăţi mici de fructe). În funcţie de preferinţe, poţi să mai adaugi puţină apă sau lapte în piure.

Mango, fructul care întăreşte imunitatea

Bogat în fibre, în vitaminele C, K şi A, în aminoacizi şi în minerale (calciu, fier, potasiu), mango se numără printre fructele de care poţi să profiţi pe parcursul întregului an. Cu un gust aromat şi o textură moale, fructul de mango aduce zeci de beneficii sănătăţii. Inclus în alimentaţia copiilor şi nu numai, mango are grijă de sănătatea digestivă, ajută la întărirea sistemului imunitar şi reduce inflamaţiile din organism. Consumat frecvent, fructul aduce beneficii sănătăţii cardiovasculare şi reduce riscul de apariţie a mai multor tipuri de cancer.

Bananele, ideale pentru o digestie de nota 10

Banana este cu siguranţă unul dintre fructele pe care copiii le îndrăgesc, mai ales că are o textură moale, iar gustul este unul dulce şi parfumat. De aceea, multe dintre mame preferă să ofere micuţului prima dată banana atunci când introduce fructele în alimentaţie. Bogate în vitamine (A, C, B), minerale (potasiu, fier, magneziu, mangan) şi fibre, bananele se numără printre fructele care au grijă de sănătatea inimii (datorită aportului mare de potasiu din conţinut), dar şi de cea a oaselor şi pulmonară. Mai mult, cantitatea mare de fibre din fruct este de ajutor atunci când întâmpinăm probleme ale tranzitului intestinal (previne constipaţia, dar şi apariţia balonării).

Dacă ți s-a părut util acest articol cu rețeta de piure de mango și banane, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa