Piure de linte (de la 9 luni)

Iulia Mirică
piure-de-linte-totul-despre-mame

Rețetă pentru diversificarea alimentației piticilor – piure de linte

Lintea este alimentul perfect pentru copii, având în vedere că este cremoasă, gustoasă și sănătoasă. Proprietățile nutritive se bazează pe un conținut bogat de fier, proteine și fibre, dar și o multitudine de minerale, dar și vitamina B. Lintea poate oferi o mare varietate de substanțe nutritive importante pentru copiii aflați în creștere.

Lintea este disponibilă în mai multe culori și dimensiuni. Unele tipuri se gătesc mai repede, în timp ce altele sunt mai ferme și mai texturate. Pentru copii, este recomandată lintea roșie, pentru că se gătește mai rapid și este mai frageda decât alte tipuri. Aceasta este perfectă pentru o supă sau un piure de linte.

Ingrediente pentru piure de linte cu morcovi:

2 căni cu apă
3/4 cană de linte roșie
1-2 morcovi

3 pași pentru a prepara piure de linte cu morcovi:

1. Morcovii se curăță și se taie rondele mici, iar lintea se curăță de pietricele sau alte impurități.

2. Se pun toate ingredientele într-o oală cu cele 2 căni de apă, se aduce amestecul la punctul de fierbere, după care se fierbe pentru aproximativ 20 de minute.

3. Se verifică nivelul de apă și se mai adaugă, dacă este nevoie. Mixul este terminat atunci când morcovii sunt moi, iar lintea pare a fi topită. Se pune compoziția în blender și se pasează, până când obțineți textura perfectă pentru copii.

Sfat:

Opțional, puteți adăuga și 1/4 de cană de orez brun atunci când preparați această rețetă. De asemenea, puteți combina piureul de linte și cu alte piureuri, precum cel de cartofi sau de broccoli. Când cei mici mai cresc, puteți strecura chiar și carne de pui.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa