Piure de conopidă (de la 8 luni)

Cristina Călin, redactor

Rețetă savuroasă de piure de conopidă

Poate arată la fel ca piureul de cartofi, dar cu siguranță cel de conopidă este o alternativă mult mai sănătoasă. Este o sursă de fibre alimentare și minerale, iar calciul este unul dintre cele mai bine reprezentate. De asemenea, este bogată în vitamine atât de necesare pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușilor: vitamina C, vitamina K, acid folic, vitamina B6. Studii recente au arătata că 100 g de conopidă consumată seara scade incidența bruxismului (scrâșnitul dinților). Dacă adăugi în piureul de conopidă și un cubuleț de unt atunci bebelușul tău îl va adora.

Rețetă pentru bebeluși mai mari de 8 luni

Ți-ar putea plăcea și:

Guacamole pentru bebeluși (de la 8 luni )

Orz cu ciuperci (de la 8 luni)

Ghiveci cu ou pentru bebeluşi (de la 7-8 luni)

Ingrediente

2 cești sau 125 g conopidă

1 linguriță de unt nesărat

3 pași pentru a prepara piure de conopidă

1 Într-o crăticioară, la foc mediu, se pun să fiarbă 2,5 cm de apă. Când apa clocotește, se pune conopida să fiarbă și se acoperă vasul. Se lasă să fiarbă până ce se înmoaie conopida, aproximativ 10 minute.

2 Se stinge focul și se scoate conopida din crăticioară. Se păstrează apa. Conopida se lasă să se răcească puțin. În blender sau robotul de bucătărie se pun untul și conopida și se mixează până când compoziția are textura potrivită vârstei bebelușului. Dacă vreți să o subțiați, mai adăugați din apa în care a fiert conopida.

3 Piureul de conopidă se poate păstra la frigider timp de trei zile într-un vas închis ermetic. Pus la congelator, se poate consuma și după 3 luni. Pentru a fi mai ușor de servit, se porționează înainte de congelare.

Ingredientele sunt pentru 250 g preparat finit.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa