Piure cu carne de curcan/ de pui (de la 7 luni)

Alexandra Constantin

Proteinele sunt esențiale pentru dezvoltarea copilului, de aceea bine este să te asiguri că incluzi în alimentația lui surse importante care să le conțină. Una dintre acestea este chiar carnea de curcan, iar noi îți spunem în rândurile de mai jos cum poți să o prepari la tine acaasă.

Cei mai mulți dintre pediatri recomandă introducerea cărnii de curcan începând din luna a 7-a în alimentația micuțului, mai ales că ea este o sursă importantă de fier, mineral ce ajută la prevenirea anemiei (afecțiune des întâlnită în rândul copiilor).

Aceasta nu doar că are un conținut caloric mai redus decât carnea de pui, ci aduce și un aport important de vitamine (din grupul B, A, E și D) și minerale (zinc, magneziu, potasiu, fosfor). Bine este să introduci carnea de curcan în alimentația micuțului după ce acesta s-a obișnuit cu gustul legumelor, potrivit www.babycenter.com.

Carnea de curcan aduce beneficii sistemului osos și celui nervos, întărește imunitatea și previne apariția problemelor cardiovasculare. La fel de mulți nutrimenți aduce organismului și carnea de pui, de aceea poți să pregătești în același fel ca și pe cea de curcan.

Cum prepari piureul cu carne de curcan/ de pui

INGREDIENTE

250 de grame de carne de curcan tocată (sau de pui)

PREPARARE

Pune carnea tocată într-o tigaie, adaugă 3-4 linguri de apă și lasă să fiarbă la foc mediu. Amestecă din când în când cu o lingură de lemn și lasă să se gătească până când este foarte bine preparată.

Mai poți adăuga din când în când câte puțină apă ca să se gătească bine. Ia vasul de foc când este gata carnea și lasă să se răcească la temperatura camerei.

Pune carnea într-un procesor de alimente (la blender se pasează prea tare) și lasă până se mărunțește bine. O altă modalitate este să o tai cât mai mărunt cu un cuțit. Dacă este prea uscată, mai poți adauga puțină apă.

Poți să păstrezi carnea de curcan gătită astfel timp de trei zile la frigider dacă o pui într-un recipient care se închide ermetic. Ea poate să fie păstrată și la congelator în același fel de recipient, dar pentru cel mult trei luni.

Cu ce poți să combini carnea de curcan

Bine este să cumperi carne de curcan sau de pui din surse cât mai sigure și să citești mereu termenul de valabilitate. Carnea de curcan trebuie să fie introdusă la masa de prânz și de regulă în combinație cu alte legume, tocmai pentru ca micuțul să se obișnuiască treptat cu gustul ei. Printre legumele care merg cu carnea se numără morcovul, cartoful dulce, ardeiul, dovlecelul și rădăcina de pătrunjel.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa