Pilaf cu morcovi (de la 8-9 luni)

Iulia Mirică
pilaf-cu-morcovi-totul-despre-mame

Rețete pentru bebeluși – pilaf cu morcovi

În cadrul diversificării alimentației celor mici puteți să introduceți ce alimente vi se par cele mai importante, mai ales după ce ați discutat și cu medicul pediatru. Ce puteți face, de asemenea, este să combinați anumite ingrediente, pentru un melanj de gusturi și proprietăți nutritive, precum acest pilaf cu morcovi și, opțional, dovlecel. Este ușor de preparat, rapid și poate fi introdus în dieta celor mici începând cu vârsta de 8-9 luni. Este recomandat să încercați să faceți această rețetă cu orez brun, deoarece este mai sănătos decât cel alb, aducând mai multe beneficii sănătății.

Ingrediente pentru pilaf cu morcovi:

2 morcovi mici
1 dovlecel mediu (opțional)
4 lingurițe de orez brun

3 pași pentru a prepara pilaf cu morcovi:

1. Dovlecelul se spală bine sub un jet de apă rece și se taie felii mai grosuțe. Morcovii se curăță de coajă, se spală bine și se taie bucățele. Orezul se clătește sub robinet și se lasă puțin la scurs într-o strecurătoare.

2. Orezul se pune la fiert într-o oală cu apă și se lasă până când devin foarte moi boabele. Feliile de dovlecel și bucățile de morcov se pun, de asemenea, la fiert într-o altă oală cu apă. Se lasă pentru aproximativ 20 de minute sau până când se înmoaie foarte bine, după care se scurg de apa în care au fiert. Nu aruncați această apă.

3. Amestecați orezul cu legumele și puteți să-i serviți acest deliciu culinar bebelușului după ce se răcește puțin. Sunt sigură că îi va plăcea, având în vedere că morcovul și dovlecelul îi va da preparatului un gust mai dulceag.

Citește și:
Piure de somon pentru bebeluşi (de la 9 luni)
Budincă de ovăz pentru bebeluşi (de la 10-12 luni)
Dovlecei umpluţi pentru bebeluşi (de la 9 luni)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa