Pate din cartofi şi ficăţei (de la 8-12 luni)

Iulia Mirică
pate-din-cartofi-si-ficatei-totul-despre-mame

Rețetă pentru cei mici – pate din cartofi și ficăței

Puteți obține un preparat precum pateul chiar și în propria bucătărie, fără prea multe bătăi de cap sau ingrediente scumpe. Această rețetă de pate din cartofi și ficăței este ideală și pentru cei mici, putând fi introdusă în diversificarea alimentației undeva în jurul vârstei de 8-12 luni. Este ușor de preparat, având nevoie de aproximativ 40 de minute din timpul vostru. Când cei mici cresc, puteți adăuga și alte ingrediente precum usturoi sau diferite condimente, pentru a obține un gust mai sofisticat.

Iată cum puteți prepara pate din cartofi și ficăței acasă, fără ingredientele nocive care se regăsesc în produsele din comerț!

Ingrediente pentru pate din cartofi și ficăței:

3 cartofi
4-5 ficăței de pui
75 mililitri de lapte
1 lingură de unt

4 pași pentru a prepara pate din cartofi și ficăței:

1. Cartofii se curăță de coajă, se spală bine sub un jet de apă rece și se taie în cuburi mai mici, pentru a grăbi procesul de fierbere. Se adaugă într-o oală cu apă și se lasă la fiert până când se frăgezesc, pentru 15-20 de minute. Se ia spuma din când în când în timpul fierberii.

2. Ficățeii de pui se spală bine și se pun într-o altă apă cu oală la fiert. Se lasă să fiarbă până când sunt gătiți perfect, chiar și în interior.

3. Cartofii se scurg de apa în care au fiert, același procedeu fiind valabil și pentru ficăței. Puteți folosi o strecurătoare pentru a vă ușura munca.

4. Se adaugă cartofii și ficățeii în același recipient și se pasează bine, adăugând și laptele și untul, cât timp sunt fierbinți ingredientele. Se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa