Jeleu de fructe fără zahăr (de la 1-2 ani)

Iulia Mirică
jeleu-de-fructe-fara-zahar-totul-despre-mame

Desert aromat – jeleu de fructe fără zahăr

Unele deserturi pot fi găsite în comerț, însă ingredientele nu sunt întotdeauna printre cele mai sănătoase. De aceea, vă sfătuim să încercați să reproduceți în propria bucătărie unele rețete, mai ales că nu sunt foarte greu de preparat și nu aveți nevoie de ingrediente foarte scumpe sau greu de găsit. Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă de jeleu de fructe, fără zahăr sau ingrediente artificiale, care poate fi servită copiilor începând cu vârsta de 1-2 ani. Este foarte ușor de făcut, iar cei mici se vor îndrăgosti de acest preparat de la prima degustare. Puteți oricând să variați ce fructe folosiți pentru această rețetă sau chiar să încercați noi combinații pentru cei mici.

Ingrediente pentru jeleu de fructe:

1 1/2 cană de suc proaspăt de fructe la alegere (struguri, ananas, portocale sau un amestec de portocale și ananas)
1/4 cană cu apă rece
1/4 cană cu apă fierbinte
1 lingură de praf de gelatină
1-2 căni cu fructe proaspete (opțional) – ananas, rodii, căpșune, zmeură, afine sau felii de portocale

4 pași pentru a prepara jeleu de fructe:

1. Apa rece se toarnă într-un recipient mare sau un borcan mare de sticlă, iar peste se adaugă pulberea de gelatină. Se amestecă bine, până când compoziția începe să se îngroașe bine.

2. Se adaugă 1/4 cană de apă fierbinte și se amestecă din nou, de data aceasta obținând o compoziție mai subțire. Se adaugă si sucul proaspăt de fructe și amestecați din nou.

3. Fructele se pun în recipientele în care veți face jeleul. După ce ați distribuit fructele, se toarnă amestecul de jeleu peste fructe și se amestecă ușor pentru a vă asigura că sunt acoperite fructele bine.

4. Se lasă la frigider, acoperite, timp de cel puțin 2-3 ore sau chiar peste noapte și se servește. Se pot tăia în cuburi, se pot scoate cu o lingură, pentru a face alte forme drăguțe.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa