Dacă nu mai ai idei de piure de legume pentru bebeluși, venim în ajutorul tău cu 5 rețete pe care le poți încerca încă de la începutul diversificării. Unele dintre ele sunt perfecte drept garnitură și pentru mesele voastre de adulți, dacă le mai adăugați câteva condimente.
Idei de piure de legume pentru bebeluși. Piure de cartofi dulci
Ingrediente
1 cartof dulce de mărime medie
1 linguriță de unt
1 linguriță de cardamon (opțional)
Mod de preparare
Se spală cartoful bine sub jet de apă și apoi se taie în bucăți. Se pune la fiert în apă rece la aburi. Poate fi și copt. Apoi, se curăță de coajă și se pune într-un vas suficient de încăpător. Se pisează fie cu furculița, fie cu un blender vertical. Se adaugă untul și cardamonul, dacă este folosit. Se amestecă bine. Se mai poate adăuga apa, dacă piureul este prea gros.
Idei de piure de legume pentru bebeluși. Piure de morcov, sfeclă și cartof
Ingrediente
1 morcov de mărime medie
1/2 de sfeclă mică
1 cartof de mărime medie
Mod de preparare
Se spală legumele, se curăță și se taie cubulețe. Se pun la fiert până se înmoaie, apoi se pun în blender. Se pot adăuga apă, lapte matern sau formulă de lapte pentru a obține consistența dorită.
Idei de piure de legume pentru bebeluși. Piure de avocado
Ingrediente
1 avocado
Mod de preparare
Se pasează avocado cu o furculiță sau cu un blender. Se amestecă cu apă, lapte de la sân sau formulă de lapte până ajunge la consistența dorită.
Idei de piure de legume pentru bebeluși. Piure de mazăre
Ingrediente
100 g mazăre congelată
lapte matern
Mod de preparare
Se pune la fiert apă într-o oală și când clocotește se adaugă mazărea. Când este fiartă, se scurge apa și mazărea se pune într-un blender cu laptele matern. Piureul rezultat se trece printr-o sită foarte fină pentru a nu rămâne nicio coajă.
Idei de piure de legume pentru bebeluși. Piure de morcovi
Ingrediente
350 g morcovi
Mod de preparare
Se curăță și se spală morcovii. Se pun la fiert 15-20 de minute și apoi se pasează cu blenderul. Se mai adaugă din apa în care au fiert până capătă consistența dorită.