Fasole verde cu usturoi (de la 8 luni)

Iulia Mirică

O cină delicioasă și ușoară – fasole verde cu usturoi

Dacă sunteți în pană de idei când vine vorba de cinele ușoare pe care le puteți pregăti în timpul săptămânii, avem ca propunere o rețetă delicioasă pentru voi – fasole verde cu usturoi. Având în vedere că fasolea verde poate fi introdusă în alimentația celor mici undeva în jurul vârstei de 6-8 luni, iar usturoiul pe la 6 luni, puteți face mâncăruri cu aceste două ingrediente de la 8 luni. Această reţetă vă va lua și foarte puțin timp de preparare, iar restul timpului vi-l puteți petrece jucându-vă cu cei mici. Dacă v-am convins, iată cum se face această rețetă de fasole verde cu usturoi!

Ingrediente pentru reţeta de fasole verde cu usturoi:

300 grame de fasole verde
2 linguri de ulei de măsline
2 cepe mici
3 căței de usturoi
zeamă de lămâie
2 linguri de fulgi de migdale (opțional)

3 pași pentru a prepara fasolea verde cu usturoi:

1. Se gătește fasolea verde în apă fierbinte pentru 2-3 minute sau până când se înmoaie, după care se scurge imediat și se scufundă într-un castron sub un jet de apă rece, pentru a o opri din gătit. Se scurge, se pune într-un bol și se lasă deoparte.

2. Într-o tigaie, se pun uleiul de măsline, ceapa tocată mărunt, cățeii de usturoi curățați și feliați în prealabil și se lasă aproximativ 8 minute, la foc mic, până se înmoaie, amestecând mereu, să nu devină maronii.

3. Se adaugă fasolea verde și puțin piper, se amestecă bine până când se întrepătrund ingredientele și se încălzește și fasolea, după care se închide focul. Se stoarce puțină zeamă de lămâie și se pot presăra și fulgi de migdale, dacă doriți un gust mai sofisticat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa