Dovlecei umpluţi pentru bebeluşi (de la 9 luni)

Iulia Mirică
dovlecei-umpluti-totul-despre-mame

Rețetă de dovlecei umpluți pentru copii

Începând cu vârsta de 9 luni, le puteți prepara celor mici această rețetă delicioasă de dovlecei umpluți. Puteți să o preparați și fără carne, dacă doriți varianta vegetariană a acesteia.

Veți avea nevoie de aproximativ o oră jumătate pentru a prepara această rețetă de dovlecei umpluți, gradul de dificultate fiind unul foarte scăzut. Iată cum se prepară acești delicioși dovlecei umpluți!

Ingrediente pentru dovlecei umpluți:

4 dovlecei medii
2 morcovi
4 linguri de orez
200 grame de piept de pui
2 linguri de suc de roșii
2 lingurițe de unt / ulei de măsline

4 pași pentru a prepara dovlecei umpluți:

1. Carnea de pui se curăță de pielițe, se taie în bucăți mai mici și se mărunțește cu ajutorul unui tocător de carne. Morcovii se curăță, se spală sub un jet de apă rece și se dau pe răzătoare. Se adaugă în același bol în care se află și carnea tocată.

2. Orezul se spală și se curăță impuritățile, după care se scurge și se adaugă alături de carnea tocată și morcovi, se amestecă bine până obțineți o compoziție omogenă.

3. Dovleceii se curăță de coajă, se spală bine și se taie transversal în jumătăți. Se scoate puțin din pulpa de la mijloc și se adaugă amestecul de carne tocată cu orez.

4. Într-un vas termorezistent de jena, se adaugă cu grijă dovleceii umpluți, după care adăugați 2 lingurițe de unt sau ulei și puțină apă. De asemenea, mai puteți adăuga și 2 linguri de suc de roșii. Se introduce vasul termorezistent la cuptor, încălzit în prealabil la temperatură medie. Se lasă la cuptor aproximativ 60 de minute sau până când gătite perfect toate ingredientele.

Te-ar mai putea interesa