Budincă de ovăz pentru bebeluşi (de la 10-12 luni)

Iulia Mirică
budinca-de-ovaz-pentru-bebelusi-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă de budincă de ovăz

Gătită cu o noapte înainte și lăsată la rece, această rețetă delicioasă de budincă de ovăz pentru bebeluși este perfectă pentru micul dejun sau chiar pentru desert. Poate fi introdusă în alimentația copiilor începând cu vârsta de 10-12 luni. Dacă doriți, puteți înlocui prunele din rețetă cu alte fructe de sezon, care ați observat că sunt pe gustul celor mici. Este foarte ușor de preparat, având nevoie doar de 10 minute în total ca timp de preparare și o zi pentru a fi gata. Iată cum puteți face și voi acest mic dejun sau desert în propria bucătărie fără prea multe bătăi de cap!

Ingrediente pentru budincă de ovăz pentru bebeluși:

1/2 cană de fulgi de ovăz
1 cană cu lapte de migdale (sau alt lapte vegetal la care bebelușul să nu fie alergic)
1 vârf de cuțit de sare grunjoasă
2 lingurițe de sirop de arțar
1 prună
1 vârf de cuțit de scorțișoară (opțional)

4 pași pentru a prepara budincă de ovăz pentru bebeluși:

1. Fulgii de ovăz se amestecă împreună cu 3/4 cană cu lapte de migdale și 3/4 cană de apă, foarte puțină sare și se adaugă într-o cratiță. Se aduce la punctul de fierbere, după care se dă focul mai încet.

2. Se fierbe compoziția cu fulgi de ovăz până când fulgii sunt fragezi, pentru aproximativ 4 minute. Se transferă totul într-un castron și se lasă să se răcească puțin.

3. Se adaugă restul de 1/4 cană cu lapte de migdale și 1 linguriță cu sirop de arțar. Se lasă la rece, în frigider, peste noapte.

4. A doua zi, se adaugă pruna mărunțită bine, restul de 1 linguriță de sirop de arțar și scorțișoara, dacă folosiți și se amestecă bine. Se lasă să stea 5 minute, după care puteți servi această budincă de ovăz celor mici.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa