Brânzica de casă pentru bebeluși poate părea ceva complicat de făcut, dar este atât de simplu că vei vrea să o faci în fiecare zi. Te vei îndrăgosti și de gustul ei cremos și o vei folosi atât ca atare, cât și ca adaos în multe preparate pentru bebelușul tău, dar și pentru tine.
Brânzica de casă pentru bebeluși se face din iaurt integral, făcut de tine în casă sau cumpărat. Trebuie să folosești iaurt simplu, fără niciun fel de alt adaos pentru ca brânzica să fie potrivită pentru alimentația celui mic. Nu trebuie decât să citești eticheta pentru a te asigura că iaurtul cumpărat este curat. Pe eticheta sa nu trebuie să scrie altceva decât lapte integral și culturi lactice. Nu alege iaurtul degresat pentru că la această vârstă cel mic are nevoie de grăsimi pentru dezvoltarea creierului și a sistemului nervos. Mai mult, iaurtul conține probiotice care sunt benefice în special pentru buna funcțione a sistemului digestiv. Iaurtul mai este o bună sursă de calciu, proteine și vitamine.
Ingrediente pentru brânză pentru bebeluși
150 g iaurt simplu integral minimum 3,5% grăsime
500 ml lapte integral
Mod de preparare brânzică de casă pentru bebeluși
Se pune la fiert laptele și când este aproape să dea în clocot se adaugă iaurtul lingură cu lingură amestecându-se constant. Este recomandat să se folosească o spatulă de silicon. Pe măsură ce vei amesteca vei observa că zerul va începe să se separe și se formează bulgărași de brânză.
Când s-au format bulgărașii de brânză pentru bebeluși, se stinge focul. Se mai lasă brânzica de casă pentru bebeluși în zer aproximativ 5 minute înainte ca acesta să fie scurs. În felul acesta brânzica va fi foarte pufoasă și cremoasă, iar consistența ei va fi apreciată de bebelușul tău. După aceea, se lasă la scurs maximum 3 minute și se consumă. Pentru scurs se folosește o sită foarte densă sau un tifon care a fost foarte bine spălat înainte și care este folosit doar pentru acest scop.
Dacă nu se folosește imediat se pune într-un vas închis ermetic și se dă la rece. Se consumă în maxium 48 de ore după ce a fost produsă.
La ce poți folosi brânzica de casă pentru bebeluși
Pentru bebelușii aflați la începutul diversificării, brânzica de casă se poate servi ca atare sau în amestec cu banană sau avocado. Poate fi un desert excelent în amestec cu fructe din compot (fără zahăr) pasate foarte fin.
Când mai crește cel mic, poți întinde brânzica de casă pe pâine, pe biscuiți sărați sau pe lipie. De asemenea, este foarte gustoasă alături de legume tăiate fășii: ardei gras, morcovi, țelină, păstrârnac. De asemenea, din brânza de casă pentru bebeluși se poate face un sos pentru legume. Este de ajuns să o amsteci un 1-2 linguri de iaurt și să omogenizezi compoziția până devine foarte cremoasă. Pentru un plus de gust poți adăuga în brânzică și niște pătrunjel, mărar sau alte ierburi aromatice.
Brânzica de casă pentru bebeluși poate fi folosită și pentru cartofi copți, mămăligă, orez sau paste și ai o cină rapidă și delicioasă pentru cel mic.
Dacă acest articol ți-a fost util, îți recomandăm și alte rețete potrivite pentru primul an de viață al bebelușului:
- Combinații de iaurt pentru bebeluși. 7 rețete din care să te inspiri
- Terci din fulgi de ovaz cu ciuperci, branzica si marar
- Idei de piure de legume pentru bebeluși. 5 rețete pentru începutul diversificării
- Rețete pentru bebeluși de 6 luni care să te ajute să începi diversificarea
- Biscuiți de casă pentru bebeluși. 8 rețete apetisante și ușor de preparat
- Supe pentru bebeluși. 10 rețete din care să te inspiri