Tort diplomat cu fructe, fără coacere

Iulia Mirică

Desert de sezon: tort diplomat cu fructe fără coacere

Ce idee mai bună pentru a-i răsfățați pe cei dragi aveți decât acest delicios tort diplomat cu fructe? Nici măcar nu necesită coacere, așa că nu va trebui să dați drumul cuptorului în aceste zile toride. Iată cât de ușor se prepară, iar impresiile celor dragi suntem sigure că vor fi pe măsura așteptărilor!

Ingrediente pentru tort diplomat cu fructe:

pentru bază:
200 grame de biscuiți digestivi
100 grame de unt topt

pentru crema spumă:
4 foi de gelatină
420 mililitri de smântână
500 grame de cremă de brânză
140 grame de zahăr brun
coaja rasă de la 1 portocală
4 linguri de suc de portocale
400 grame de zmeură

pentru sos:
250 grame de căpșune și zmeură tocate
3 linguri de suc de portocale
2 linguri de zahăr brun

pentru decorat:
amestec de căpșune, zmeură și afine
zahăr pudră

5 pași pentru a prepara tort diplomat cu fructe:

1. Biscuiții se pun într-o pungă de plastic și se pisează cu ajutorul unui sucitor. Untul se topește într-o tigaie medie, după care se amestecă împreună cu biscuiții. Puneți acest amestec într-o formă rotundă de tort, într-un strat de aproximativ 5 centimetri, după care apăsați puțin în jos. Lăsați să se răcească.

2. Pentru a face crema, scufundați foile de gelatină într-un castron mare cu apă rece și lăsați-le la înmuiat pentru 5 minute. Se încălzesc 140 mililitri de smântână într-o tigaie mică, până când ajung la fierbere. Se ia smântâna de pe foc. Foile de gelatină se scot din apă și se înlătură apa cât mai bine. Se amestecă acestea cu smântâna fierbinte, una câte una, și se vor dizolva imediat. Lăsați această compoziție să se răcească ușor.

3. Se amestecă zahărul, crema de brânză, coaja de portocală și sucul de portocale cu ajutorul unui tel sau a unei linguri de lemn. Se amestecă în această crema și amestecul răcit de gelatină și zmeura. Se zdrobesc câteva zmeure, lăsându-le pe celelalte intacte, atunci când amestecați crema.

4. Se adaugă și restul de smântână în compoziția cu zmeură și se amestecă. Se toarnă în forma de tort și se lasă la rece pentru cel puțin 3 ore, la frigider, sau chiar peste noapte.

5. Pentru a prepara sosul, adăugați toate ingredientele necesare într-un blender. Răciți-l înainte de a-l servi. Presărați zahărul pudră pe tort și serviți cu sos.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa