Tort de casă cu dovleac

Iulia Mirică
tort-de-casa-cu-dovleac-totul-despre-mame

Desertul perfect pentru această toamnă – tort de casă cu dovleac

Unul dintre deserturile perfecte pentru acest anotim este și acest tort de casă cu dovleac și cu glazură de miere. Nu este deloc greu de preparat, însă este gata în aproximativ două ore și jumătate din momentul în care începeți pregătirile. Vestea bună este că puteți chema și prietenii să-l guste, deoarece ingredientele prezentate ajung pentru 9 porții.

Ingrediente pentru tort de casă cu dovleac:

pentru tort:

1/2 cană cu unt nesărat, topit
2 1/2 căni cu făină
2 lingurițe cu praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 1/2 linguriță cu scorțișoară
3/4 linguriță cu ghimbir ras
1/2 linguriță cu nucșoară
1/8 linguriță cu ienibahar
1/8 linguriță de cuișoare
2 ouă mari
1 1/2 căni cu zahăr
425 grame de piure de dovleac

pentru glazură:

1/2 cană cu unt nesărat, foarte moale
225 grame de cremă de brânză foarte moale
1/4 cană cu miere de albine

4 pași pentru a prepara tort de casă cu dovleac:

1. Cuptorul se preîncălzește la 176 grade Celsius. Ungeți cu unt o tavă înaltă și rotundă de copt. Într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, praful de copt, sarea, celelalte condimente, până când obțineți o compoziție omogenă.

2. Într-un alt bol, se adaugă ouăle, zahărul, untul topit și piureul de dovleac. Se amestecă bine, până când se integrează toate ingredientele în compoziție. Se adaugă ingredientele uscate în amestecul de dovleac și se amestecă ușor până la omogenizare.

3. Se transferă aluatul în tava pregătită și se netezește partea superioară. Lăsați în cuptor până când o scobitoare introdusă în mijlocul tortului iese cu doar câteva firimituri umede atașate, între 45 și 50 de minute. Se lasă tortul să se răcească pentru aproximativ 10 minute în tavă, după care se scoate și se lasă să se răcească complet.

4. Pentru a face glazura de miere, se amestecă într-un bol mediu untul, crema de brânză și mierea de albine, până când se omogenizează. Se distribuie egal pe partea de sus a tortul răcit. Se poate servi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa