Desertul copilăriei – tort de biscuiți pentru copii
Acest tort de biscuiți nu are nevoie să fie copt, procedeul de preparare fiind unul mult mai simplu decât vă așteptați. În cazul în care copiii sunt puțini mai mari, puteți adăuga și rom în compoziție, iar dacă nu, este în regulă să renunțați la acest ingredient. Pentru un gust mai diversificat, vă recomandăm să includeți și nuci și fructe uscate, iar rezultatul final va arată și va avea gustul celui cumpărat de la cofetărie, dar fără ingredientele necunoscute din compoziție. Iată cum îi puteți răsfăța pe cei mici cu acest tort de biscuiți!
Ingrediente pentru tort de biscuiți pentru copii:
1/2 cană de unt nesărat
115 grame de ciocolată semidulce, fin tocată
1 ou mare
1/4 cană de zahăr extrafin
1/2 lingură de apă
1/2 lingură de rom (opțional)
250 grame de biscuiți din făină integrală, mărunțiți grosier
1/2 cană de frișcă (opțional)
3 pași pentru a prepara tort de biscuiți pentru copii:
1. Se unge o tavă de cuptor cu unt și se dă deoparte. Într-un bol mediu, se adaugă ciocolata fin tocată și untul. Se așază castronul pe o cratiță cu puțină apă care fierbe. Se amestecă din când în când compoziția, până când amestecul este topit la bain marie și omogen, pentru aproximativ 3 minute. Se scoate castronul și se pune deoparte.
2. Într-un alt bol mediu, se amestecă împreună ouăle, zahărul și apa. Se așază pe oala cu apa care fierbe și se amestecă bine compoziția până când devine palidă, pufoasă și groasă, între 3 și 4 minute. Se dă castronul de la căldură, se amestecă ciocolata și romul, dacă folosiți. Se lasă să se răcească timp de 5 minute, amestecând ocazional.
3. Se adaugă biscuiții zdrobiți, jumătatea din cantitatea de nuci și tot jumătate din cantitatea de cireșe în amestecul de ciocolată. Se toarnă în tava pregătită în prealabil și se nivelează cu o spatulă. Se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider, să se răcească, pentru aproximativ 1 oră. Serviți cu frișcă, dacă doriți.