Deliciu culinar cu fructe – tort cu banane
Cei mici se vor bucura întotdeauna când mămicile le pregătesc un deliciu culinar dulce. De aceea, v-am pregătit o rețetă ușoară de tort cu banane, bună de te lingi pe degete. Iată cât de ușor puteți prepara acest desert sănătos pentru copii!
Ingrediente pentru tort cu banane:
pentru tort:
125 grame de unt la temperatura camerei
315 grame de zahăr pudră
1 1/4 căni cu piure de banane coapte (2 banane mari)
2 ouă
1 linguriță de esență de vanilie
100 mililitri de lapte bătut
225 grame de făină
1/2linguriță de bicarbonat de sodiu
1 banană pentru decor
suc proaspăt de lămâie
pentru glazură:
125 grame de cremă de brânză la temperatura camerei
50 grame de unt nesărat
230 grame (1 1/2 căni) de zahăr pudră
1 1/2 linguriți de lapte bătut
5 pași pentru a prepara tort cu banane:
1. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge o tavă rotundă de tort cu unt topit. Se pune și o hârtie de copt în tavă.
2. Se pun untul, bananele, ouăle, zahărul și esența de vanilie într-un bol și se amestecă bine cu ajutorul unui procesor de alimente sau cu un mixer, timp de 2 minute sau până când obțineți o compoziție omogenă. Se adaugă și laptele bătut și se mai amestecă.
3. Se adaugă făina și bicarbonatul de sodiu și se amestecă bine compoziția, pentru a evita formarea de cocoloașe. Se toarnă amestecul obținut în tava de tort pregătită. Se agită puțin, pentru a stabiliza amestecul. Lăsați la cuptor timp de 1 oră sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă tortul în tavă pentru 10 minute, după care îl puteți scoate, pentru a se răci complet.
4. Între timp, pentru a face glazura pe bază de cremă de brânză, se bate untul împreună cu crema de brânză într-un castron, cu ajutorul unui mixer. Se adaugă laptele bătut și se mai amestecă până când compoziția are o culoare pală și este cremoasă.
5. Tortul se așază pe o farfurie, iar glazura din cremă de brânză se întinde pe partea de sus a tortului. Decojiți și feliați subțire banana pe care o aveți în plus. Fiecare felie de banană se perioază foarte ușor cu suc de lămâie, pentru a împiedica oxidarea. Se așază feliile de banane pe partea de sus a tortului.