Tiramisu de vară

Iulia Mirică
Tiramisu de vară

Rețeta perfectă de tiramisu de vară

Aproape toate mămicile știu rețeta unui tiramisu gustos, însă acest tiramisu de vară este preparatul perfect, care ne ajută să profităm de fructele de sezon. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru un desert văratic pe gustul întregii familii!

Ingrediente pentru tiramisu de vară:

2 ouă medii
50 grame de zahăr
250 grame de mascarpone
150 mililitri de smântână de gătit
125 mililitri de vin marsala
175 grame de pișcoturi
400 grame de nectarine și piersici, fără sâmburi și tăiate sau căpșune
50 biscuiți amaretti

4 pași pentru a prepara tiramisu de vară:

1. Cu ajutorul unui mixer electric, se bat gălbenușurile de ou, împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când amestecul devine galben pal și omogen, pentru 3-4 minute. Toată cantitatea de mascarpone se bate într-un bol mare, după care se adaugă smântâna de gătit, până când se integrează complet. Se adaugă și gălbenușurile cu zahăr și se amestecă bine.

2. Se amestecă albușurile de ou în alt bol. Se adaugă zahărul rămas și se bate amestecul, până când se încorporează. Se adaugă o treime din acest amestec în crema de mascarpone, după care se adaugă treptat și restul.

3. Vinul Marsala se adaugă într-un bol de adâncime mică și se înmoaie pișcoturile în el, astfel încât să fie doar înmuiate, nu ude. Se face un strat de pișcoturi din jumătate din cantitatea de pișcoturi, după care se adaugă jumătate din cantitatea de fructe mărunțite. Se întinde un strat de cremă (jumătate din cantitatea totală), după care biscuiți amaretti sfărâmați. Se repetă straturile, în afară de cel de biscuiți, care se pune deoparte.

4. Se acoperă și se lasă la frigider pentru câteva ore sau peste noapte. Pentru a servi tiramisu de vară, se presară biscuiții sfărâmați rămași.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa