Tartă cu struguri

Iulia Mirică
reteta-tarta-cu-struguri-totul-despre-mame

Desertul toamnei – tartă cu struguri

Cu toate că temperaturile au început să scadă, anunțând venirea toamnei, noi ne bucurăm pentru că putem prepara felurite deserturi care conțin ingrediente specifice acestui anotimp. V-am pregătit o rețetă absolut delicioasă de tartă cu struguri.

Ingrediente pentru tartă cu struguri:

pentru umplutură:
680 grame de boabe de struguri albi sau roșii, fără sâmburi
1/4 cană de zahăr alb granulat
1/4 cană de smântână
1 lingură de zahăr
2 ouă bătute ușor

pentru aluat:
2 căni cu făină
1 1/2 lingurițe cu sare
7 linguri de unt
2 linguri grăsime pentru frăgezirea aluatului (poate fi înlocuită cu unt)

4 pași pentru a prepara tartă cu struguri:

1. Strugurii se spală bine, se curăță de pe ciorchine, după care se înțeapă cu o furculiță și se pun într-un castron mare. Se adaugă zahărul și se amestecă bine. Se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă la macerat, la temperatura camerei, pentru aproximativ 3 ore. Scurgeți compoziția, dacă este nevoie.

2. Pentru a prepara aluatul de patiserie, combinați făina și sarea într-un castron mare. Untul și grăsimea se taie bucăți mai mici cu ajutorul unui cuțit și se adaugă peste făină, amestecând până când compoziția seamănă ca textură cu niște firimituri mai mari. Adăugați 2 linguri de apă foarte rece, câte 1 lingură pe rând, amestecând până când aluatul devine compact. Formați o minge, înveliți-o într-o folie de plastic și lăsați-o la frigider timp de cel puțin 1 oră.

3. Cuptorul se încălzește la 175 grade Celsius. Rulați aluatul într-o formă rotundă, pe o suprafață presărată cu făină. Puneți aluatul într-o tavă de tarte, în care ați pus hârtie de copt în prealabil. Strugurii se pun într-un singur strat pe foaia de aluat. Se lasă la cuptor până când crusta începe să prindă culoare, pentru aproximativ 40 de minute.

4. Se amestecă împreună ouăle cu smântâna, într-un bol mic. Se toarnă amestecul uniform peste struguri și se continuă coacerea, până când umplutura începe să se stabilizeze, pentru aproximativ 10 minute. Se presară zahăr pe partea de sus și se coace până când se rumenește, pentru aproximativ 15 minute. Se răcește ușor înainte de a o tăia și servi.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa