Tăiței cu nucă

Iulia Mirică
taitei cu nuca si mac totul despre mame

Desert aromat cu specific românesc – tăiței cu nucă

Nu trebuie să fie Ziua Internațională a Pastelor pentru a ne bucura de un desert delicios, cum este această rețetă de tăiței cu nucă. În afara faptului că este foarte ușor de preparat, ingredientele necesare pentru acest preparat sunt accesibile pentru buzunarul oricărei mămici. Mai mult, îi puteți ruga și pe cei mici să vă ajute la prepararea acestui desert sănătos, mai ales că cei mai mulți dintre noi își aduc aminte de gustul tăițeilor cu nucă din copilărie, așa că de ce să nu transmitem rețeta generațiilor următoare?

Iată ce pași trebuie să urmați pentru a avea gata câteva porții de tăiței cu nucă în cel mult 20 de minute!

Ingrediente pentru tăiței cu nucă:

1 pachet de tăiței din grâu integral (340 grame)
4 linguri de unt nesărat
1 linguriță de esență de vanilie
85 grame de nuci tocate mărunt
2 linguri de semințe de mac
zahăr pudră, pentru servit

3 pași pentru a prepara tăiței cu nucă:

1. Într-o oală, se adaugă apă și se lasă până când atinge punctul de fierbere, după care se adaugă tăițeii. Aceștia se gătesc conform instrucțiunilor de pe pachet.

2. Între timp, se topește untul, într-o cratiță mică, la foc mediu-mare, alături de esența de vanilie. După ce s-a topit, se adaugă nucile tocate mărunt și se gătește compoziția, amestecând frecvent, timp de 5 minute. Se amestecă și semințele de mac, până când acestea sunt bine dispersate în compoziție, după care se închide focul.

3. După ce fierb tăițeii, se scurb bine, cu ajutorul unei strecurători, deasupra chiuvetei. Aceștia se pun într-un bol încăpător și se toarnă amestecul de unt, nucă și mac peste, amestecându-se bine, până când se întrepătrund ingredientele. Se pudrează puțin zahăr și se poate servi acest desert atât pofticioșilor mici, cât și pofticioșilor mari.

Citește și:
Cheesecake cu biscuiți Oreo
Bomboane de casă cu ciocolată
Bezele de casă simple

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa