Sufleu de ciocolată

Iulia Mirică
sufleu-de-ciocolata-totul-despre-mame

  Cea mai bună rețetă de sufleu de ciocolată

  Sufleurile au reputația că ar fi din cale afară de dificile, dar de fapt sunt foarte ușor de preparat. Albușurile de ou bătute bine dau înălțimea perfectă unui sufleu de ciocolată și doar folosind câteva ingrediente alese cu atenție puteți prepara acest desert, care va impresiona garantat la o petrecere sau o cină informală. Iată ce pași trebuie să urmați pentru un deliciu culinar perfect!

  Ingrediente pentru sufleu de ciocolată:

  unt nesărat, la temperatura camerei, pentru vasele de sufleuri
  1/4 cană cu zahăr
  227 grame de ciocolată sau fulgi de ciocolată
  1 linguriță de extract de vanilie
  3 gălbenușuri mari de ou, bătute ușor
  4 albușuri mari de ou
  1/4 linguriță de sare de lămâie

  6 pași pentru a prepara sufleu de ciocolată:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Se unge cu unt un vas termorezistent de 1,5 litri. Se tapetează și cu puțin zahăr, înlăturând excesul. Se pune vasul de sufleu pe o tavă de cuptor cu foaie de copt.

  2. Într-un castron mare rezistent la căldură, așezat deasupra unei oale cu apă care fierbe, se combină ciocolata, extractul de vanilie și 1/4 cană cu apă. Se amestecă bine până când se topește ciocolata și amestecul este omogen, pentru aproximativ 10 minute. Se dă deoparte și se lasă să se răcească la temperatura camerei, pentru aproximativ 20 de minute.

  3. Se amestecă gălbenușurile de ou în ciocolata răcită până când se combină bine. Se dă deoparte această bază de sufleu.

  4. Într-un bol mare, folosind un mixer electric, se bat albușurile cu sarea de lămâie, la viteză medie, pentru aproximativ 2 minute. Treptat, se adaugă zahărul și se bate până când obțineți o compoziție rigidă, pentru aproximativ 5 minute, nu mai mult.

  5. Se amestecă compoziția cu albușuri de ou în baza de sufleu. Cu o spatulă de cauciuc, se face loc în centrul compoziției și se aduce puțin din baza sufleului la suprafață. Se repetă procedeul, ușor, până când se amestecă totul.

  6. Se transferă amestecul în vasul de sufleu. Se lasă la cuptor până când se umflă și se stabilizează, între 30 și 35 minute. Nu deschideți cuptorul în primele 25 minute de coacere. Se servește imediat.

  Citește și:
  Prăjitură cu mere şi bezea
  Cel mai bun desert: plăcintă cu nuci pecan
  Caramele de casă
  Popcorn cu ciocolată
  Cremă de zahăr ars

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa