Gustare sănătoasă – sufleu cu brânză de vaci și mere
V-am pregătit o gustare dulce sănătoasă perfectă pentru această perioadă, un sufleu cu brânză de vaci. Dacă doriți varianta mai sofisticată a sufleului cu brânză, puteți înlocui brânza de vaci cu brânză cu mucegai sau cheddar. În compoziție puteți adăuga și coajă rasă de lămâie, dacă doriți un sufleu cu brânză de vaci și mai aromat. Puteți să le cereți ajutorul și celor mici în bucătărie, având în vedere că nu este o rețetă la care se lucrează cu instrumente periculoase. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a răsfăța papilele gustative ale celor dragi!
Ingrediente pentru sufleu cu brânză de vaci:
55 grame de zahăr alb granulat
40 grame de zahăr pudră
220 grame de brânză de vaci
1 gălbenuș de ou
2 mere mari
3 ouă
1 vârf de cuțit de unt
1 pliculeț de zahăr vanilat
4 pași pentru a prepara sufleu cu brânză de vaci:
1. Se spală merele bine, sub un jet de apă rece, după care se lasă puțin să se usuce. Se taie bucățele mici și se pun într-o cratiță mică, alături de 55 de grame de zahăr alb granulat. Se lasă la foc mic, amestecând constant, până când se dizolvă cristalele de zahăr. Se oprește focul și se lasă puțin deoparte.
2. Pasul următor este reprezentat de amestecarea brânzei de vaci cu gălbenușul de ou. Într-un alt bol, se bat spumă 3 albușuri de ou și se amestecă foarte ușor cu brânza de vaci și gălbenușul de ou.
3. Se toarnă amestecul într-un vas de sufleu, uns în prealabil cu unt și presărat cu puțin pesmet, se adaugă merele îndulcite, zahărul vanilat și o parte din zahărul pudră.
4. Se încălzește cuptorul la 170 grade Celsius și se introduce sufleul pentru aproximativ 30 de minute sau până când se umflă și capătă o crustă arămie. Nu deschideți cuptorul în primele 25 de minute.