Șerbet de portocale

Iulia Mirică
serbet-de-portocale-totul-despre-mame

Desert răcoritor – șerbet de portocale

Acest șerbet de portocale poate fi servit într-o vafă de înghețată, mâncat cu lingurița sau pus într-un pahar și asezonat cu un sirop. Este ușor de făcut, nu aveți nevoie de ingrediente scumpe, iar rezultatul final va fi pe gustul celor mici.

Puteți prepara această rețetă ca o alternativă la cele regăsite în comerț, evitând folosirea unor ingrediente nu tocmai sănătoase pentru cei dragi.

Ingrediente pentru șerbet de portocale:

1/2 cană de zahăr brun
1 linguriță de esență de vanilie
2 linguri de coajă rasă de portocale
1/2 linguriță de sare de mare
2 căni cu suc de portocale proaspăt stors (aproximativ 0,9 litri)
1 lingură de suc de lămâie
1 1/2 căni cu lapte

4 pași pentru a prepara șerbet de portocale:

1. Portocalele se spală sub un jet de apă rece, se șterg, se taie în jumătăți și se stoarce sucul cu ajutorul unui storcător de fructe. Una dintre portocale se dă mai întâi pe răzătoare, iar coaja de portocale se păstrează.

2. În vasul unui blender, se adaugă zahărul brun, esența de vanilie, 1 lingură de coajă rasă de portcoale, sucul de portocale și sucul de lămâie. Se amestecă bine până când se dizolvă zahărul, pentru aproximativ 30 de secunde.

2. Se transferă amestecul într-un bol și se adaugă și laptele. Se amestecă bine, după care se acoperă vasul cu o folie de plastic și se lasă la frigider pentru aproximativ 2 ore, să se răcească.

3. Se scoate din frigider și se amestecă bine, până când se ajunge la consistența dorită. Se adaugă și lingurița rămasă de coajă rasă de portocale și se mai amestecă încă o dată. Dacă aveți o mașină de făcut înghețată, o puteți folosi în această etapă a procesului.

4. Se transferă compoziția într-un vas rezistent și se lasă la congelator pentru cel puțin 3-4 ore sau chiar peste noapte, după care puteți servi șerbetul de portocale.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa