Salată de fructe cu cremă de mascarpone

Iulia Mirică
salata-de-fructe-mascarpone-totul-despre-mame

  Desert tomnatic – salată de fructe cu cremă de mascarpone

  Rețeta aceasta de salată de fructe cu cremă de mascarpone poate fi preparată cu câteva zile înainte de a fi mâncată, deoarece aromele vor fi mai puternice. Puteți să o mențineți la frigider pentru cel mult o săptămână. Însă puteți oricând pregăti o nouă porție proaspătă, având în vedere că durează doar aproximativ jumătate de oră prepararea acestei rețete. Fie că alegeți un singur fruct sau un mix de fructe de toamnă, sunt sigură că celor mici le va plăcea la nebunie acest desert.

  Ingrediente pentru salată de fructe cu cremă de mascarpone:

  600 grame de fructe (prune, pere, caise, smochine, afine)
  3 linguri de miere
  1 baton de vanilie, divizat transversal
  1 plic de ceai Earl Grey
  1 lingură de zeamă de lămâie
  mascarpone sau iaurt grecesc

  4 pași pentru a prepara salată de fructe cu cremă de mascarpone:

  1. Fructele de toamnă se spală bine sub un jet de apă rece și se taie felii sau cubulețe, cum preferați. Se adaugă 700 mililitri de apă într-o tigaie înaltă. Se adaugă fructele tăiate și curățate de sâmburi.

  2. Adăugați și mierea, iar semințele din păstaia de vanilie se scot și se adaugă în tigaie împreună cu păstaia, de asemenea. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, lăsând inițial focul la mediu către mare.

  3. După ce a început să fiarbă apa, se reduce căldura și se mai lasă pe foc pentru aproximativ 10 minute, până când devine ușor siropoasă compoziția. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă pliculețul de ceai. Se lasă la infuzat pentru aproximativ 10 minute.

  4. Păstaia de vanilie și pliculețul de ceai se arunci, iar fructele și lichidul se pun într-un bol de sticlă. Se stoarce o lămâie și se toarnă peste salată puțină zeamă de lămâie. Se amestecă, apoi se lasă să se răcească. Se servește cu cremă de mascarpone sau chiar cu iaurt grecesc.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa