Rețetă de înghețată sănătoasă din fructe, pentru toată familia

TOTUL DESPRE MAME
Înghețată cu fructe copii Totul despre mame

Rețetă de înghețată sănătoasă din fructe, pentru copii și părinți. Mărturisesc drept, mi-ar plăcea să fiu soția lui Jamie Oliver, dar nu sunt! Așa că trebuie să mă descurc singurică și să inventez mâncăruri și deserturi inspirate și cât mai sănătoase. Noroc că am la cine să apelez și că prietenele mele din blogosferă sunt harnice și inspirate. Ana Maria Nicolae, mamă și bloggeriță, are pe blogul ei, Ama în bucătărie, o secțiune dedicată rețetelor pentru copii, care m-a salvat de multe ori când eram panicată. Și, după cum bine știu toți părinții, un motiv de panică vara este… înghețata.

Da, există și înghețată sănătoasă!

Cum să îi fac copilului meu o înghețată sănătoasă, dar care să arate bine și să semene cât mai bine cu înghețata ambalată, atât de atrăgătoare pentru cei mici? „După ce am prins gustul înghețatei pe băț, am realizat și că posibilitățile sunt nesfârșite. Astfel încât nu doar că puteți îngheța orice smoothie, dar puteți și să vă jucați cu aromele și culorile”, ne spune Ama. Ce veste bună!

Ingrediente pentru înghețată din fructe în trei culori

– zmeura și kefir (kefirul să fie jumătate din cantitatea fructului)
– banane și kefir (kefirul să fie jumătate din cantitatea fructului) + o jumătate de linguriță de ulei de cocos
– vișine și kefir (kefirul să fie jumătate din cantitatea fructului) + puțină miere (opțional)

Cum se face înghețata din fructe în trei culori?

Nemaipomenit de simplu! Iată ce ne spune Ama: „Blenduiți fiecare combinație separat și turnați-o în straturi în formele de înghețată. (Găsiți astfel de forme de înghețată în cele mai multe dintre hypermarketuri.) Peste câteva ore veți avea un desert colorat și sănătos!”
Aici găsiți o rețetă de crumble rapid cu fructe, pe gustul întregii familii! (Ba chiar și al musafirilor!)

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa