Prăjitură pentru copii – ştrudel cu dovleac

Iulia Mirică
strudel-de-dovleac-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă de ștrudel cu dovleac

Acest anotimp este perfect pentru a aroma casa cu o rețetă delicioasă de ștrudel cu dovleac. Ingredientele pregătite ajung pentru 1-2 persoane, dar dacă aveți mai mulți pofticioși în familie puteți dubla sau chiar tripla cantitățile. Și pană la urmă, cine nu și-ar dori să savureze un desert tomnatic atât de gustos? Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a obține un desert bun de te lingi pe degete (la propriu)!

Ingrediente pentru ștrudel cu dovleac:

pentru aluat:

200 grame de făină albă
1/2 linguriță de sare fine
200 grame de unt
50 mililitri de apă rece
1/4 linguriță de oțet

pentru umplutură:

150 grame de dovleac pentru plăcintă
2-3 linguri de zahăr
24 grame de unt
1/4 linguriță de scorțișoară
1/2 lingură de griș

5 pași pentru a prepara ștrudel cu dovleac:

1. Pentru a prepara aluatul de foietaj, se adaugă apa, făina albă și sarea într-un bol. Se frământă și se lasă puțin deoparte. Bucățica de unt de la frigider se dă pe răzătoare, după care se strânge într-un dreptunghi, cu ajutorul unui vârf de cuțit de făină.

2. Aluatul format se întinde cu ajutorul unui sucitor, pe o masă de lucru presărată cu făină, iar la mijlocul acestuia adăugându-se untul. Se împăturește aluatul și se folosește iar sucitorul pentru a-l întinde. Se repetă procedeul acesta de 3 ori, după care se pune într-un bol și se lasă la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.

3. Pentru a face umplutura, dovleacul se dă pe răzătoare și se adaugă într-un bol, alături de zahăr, scorțișoară și unt. Se amestecă bine, după care se pun într-o tigaie, la foc mic, amestecându-se cu o lingură de lemn, până când scade zeama. Se adaugă și grișul în compoziție, se amestecă bine și se lasă deoparte la răcit.

4. Se scoate aluatul din frigider, se întinde într-o foaie de 1 centimetru grosime. Umplutura răcită se adaugă la margine, după care se rulează, de maximum 2 ori. Ruloul acesta se taie în mini ștrudele, pe care le puneți într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt.

5. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius și se lasă până când au o culoare aurie, iar volumul acestora crește. După ce se răcesc, se pot presăra cu zahăr pudră și servi.

Citește și:

Când îi dăm bebeluşului dovleac?
Tort de casă cu dovleac
Brioşe cu dovleac, un desert perfect de vreme rece

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa