Prăjitură fragedă cu mere

Iulia Mirică
prajitura frageda cu mere totul despre mame

Desertul perfect pentru orice sezon – prăjitură fragedă cu mere

Dacă nu ați apucat încă să vă faceți proviziile cu fructele de sezon, însă mai aveți câteva mere rătăcite prin cămară, puteți prepara desertul perfect pentru toate sezoanele – prăjitură fragedă cu mere.

Ingredientele pregătite ajung pentru 6-8 porții, acestea putând fi servite și cu înghețată de vanilie în zilele mai călduroase de primăvară.

Ingrediente pentru prăjitură fragedă cu mere:

1 cană cu făină albă
1 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de sare
1/2 cană de unt nesărat, la temperatura camerei
2/3 cană cu zahăr granulat
2 ouă mari
1 linguriță de esență de vanilie
3 linguri de rom brun
2 mere dulci, decojite, fără cotor, tăiate în cuburi mici
zahăr pudră pentru decorat (opțional)

3 pași pentru a prepara prăjitură fragedă cu mere:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă rotundă de prăjitură sau tort. Într-un bol mic, se amestecă împreună făina, praful de copt și sarea.

2. Cu ajutorul unui mixer, se amestecă zahărul granulat împreună cu untul, într-un bol mic, pentru aproximativ trei minute, până se transformă într-o compoziție pufoasă. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând, se bat bine și se curăță pereții bolului de fiecare dată. Se adaugă esența de vanilie și romul. Se adaugă amestecul de făină și se amestecă la viteză mică, până când se combină. Cu ajutorul unei spatule de cauciuc, se adaugă merele tocate.

3. Se toarnă aluatul în tava pregătită și se presară o lingură de zahăr granulat. Se dă la cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă să se răcească, până când prăjitura este caldă. Se scoate din tavă cu ajutorul unui cuțit și se pudrează cu zahăr pudră. Se poate servi cu frișcă sau înghețată de vanilie.

Despre mere puteți citi mai multe aici: Mărul în alimentația bebelușului și copilului mic

Nu uitați să ne dați like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm:

Te-ar mai putea interesa