Prăjitură de neuitat cu ciocolată

TOTUL DESPRE MAME

Prăjitură delicioasă pentru cei care îndrăgesc ciocolata (și pentru toți prietenii lor)

 

O prăjitură de ciocolată care se pregătește în doi timpi și trei mișcări este tot ce ne-am putea dori într-un weekend în care iarna încă își face simțită prezența. Un ceai fierbinte sau un pahar de lapte merg de minune cu o felie de prăjitură de ciocolată, nu-i așa? În acest caz, cui îi mai pasă de frigul de afară? (În niciun caz prietenilor care vor veni să testeze prăjitura!)

Ingrediente:

  • 350 de grame ciocolată pentru prăjituri
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 100 de grame de unt
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de esență de vanilie naturală

Pentru cremă:

  • 200 de grame de ciocolată pentru prăjituri
  • 200 de grame de cremă de brânză tip Philadelphia

Cum se face? Nu trebuie să aveți talent la gătit sau o experiență vastă în bucătărie pentru a prepara această prăjitură absolut delicioasă. Iată ce trebuie să faceți: preîncălziți cuptorul la 180 de grade C și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mixați untul și zahărul până când se spumează bine. Adăugați ciocolata topită la bain-marie (într-o crăticioară așezată într-un vas cu apă, la foc mediu), ouăle, esența de vanilie și apoi făina, treptat, până când amestecul este omogen. Turnați această compoziție în tavă și dați la cuptor pentru 30-35 de minute, sau până când marginile prăjiturii se desprind ușor de hârtie.

Cât timp prăjitura este la cuptor, amestecați crema de brânză cu restul de ciocolată topită (care, atenție, trebuie să fie destul de rece ca să nu se taie crema). Scoateți prăjitura de la cuptor, lăsați-o să se răcească și „îmbrăcați-o” cu această cremă delicioasă. Nu v-am spus că este simplu?

Dacă, după succesul pe care îl va avea această prăjitură delicioasă cu ciocolată, vreți să mai pregătiți un alt desert „ciocolătos”, noi vă propunem o rețetă de mousse care nu vă va dezamăgi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa