Prăjitură cu mere şi scorţişoară

Iulia Mirică
prajitura-cu-mere-si-scortisoara-totul-despre-mame

Rețetă dulce pentru toamnă – prăjitură cu mere și scorțișoară

Această rețetă delicioasă de prăjitură cu mere și scorțișoară se poate prepara în aproximativ jumătate de oră, având nevoie de încă o oră pentru a fi gata. Ne duce puțin cu gândul la Crăciun, datorită scorțișoarei, dar poate fi pregătită la fel de bine și toamna, aromând întreaga casă. Cât timp preparați prăjitura, puteți stoarce puțină zeamă de lămâie pe feliile de mere, pentru a evita oxidarea acestora.

Ingrediente pentru prăjitură cu mere și scorțișoară:

pentru prăjitură:

2 1/2 căni cu făină
1 lingură de scorțișoară
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 ceașcă de unt nesărat, topit
1 1/2 căni cu zahăr brun
4 ouă mari
6 mere mijlocii

pentru glazură:

1 cană cu zahăr pudră
2-3 linguri de apă (sau suc de mere)

5 pași pentru a prepara prăjitură cu mere și scorțișoară:

1. Cuptorul se încălzește la 175 grade Celsius și se pregătește tava de cuptor. Aceasta se unge cu unt și se presară cu făină, dacă nu aveți una de care să nu se lipească prăjitura.

2. Într-un bol mediu, se amestecă făina, scorțișoara, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-un bol și se topește la microunde sau, varianta sănătoasă, la bain marie. Peste unt se adaugă zahărul brun și ouăle, amestecând bine până când se omogenizează.

3. Amestecați treptat ingredientele uscate în unt, însă nu exagerați cu amestecatul, deoarece doriți să obțineți o prăjitură pufoasă. Merele se spală bine, se curăță de coajă, se feliază și se introduc în aluatul format.

4. Compoziția se pune în tava de cuptor, netezind partea superioară. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 1 oră sau până când puteți introduce o scobitoare în mijlocul prăjiturii, iar aceasta iese curată. Se lasă la răcit pentru aproximativ 15 minute în tavă, după care se răstoarnă pe un raft plasat peste hârtie cerată să se răcească complet.

5. Se pregătește glazura, amestecând apa sau sucul de mere împreună cu zahărul pudră. Se adaugă suficient lichid pentru a face glazura groasă, dar încă să mai poată fi turnată. Burnițați glazura peste prăjitura complet răcită și lăsați-o 5-10 minute înainte de a o servi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa