Prăjitura cu lămâie, un desert răcoritor de vară

Daniela Ghiorghe
prajitura cu lamaie

    Prăjitura cu lămâie este un desert foarte ușor și revigorant, care se potrivește de minune în timpul verii, pentru că ne răcorește fix atunci când temperatura de afară nu încetează să crească. Textura cremoasă se îmbină perfect cu crusta crocantă de biscuiți, iar faptul că se servește rece ne bucură și mai tare. Este perfectă în combinație cu o limonadă rece.

    Ingrediente:

    • 9 biscuiți simpli
    • 3 lingurițe de zahăr tos
    • 5 lingurițe de unt topit
    • 400 de grame de lapte condensat îndulcit
    • 3 gălbenușuri de ou
    • Sucul a 5-6 lămâi stoarse
    • 200 de grame de smântână lichidă de gătit cât mai grasă
    • Jumătate de linguriță de extract de vanilie

    Mod de preparare:

    Încălziți cuptorul la 160 de grade Celsius și așezați grătarul la mijloc. Rupeți biscuiții în bucăți mari și apoi băgați-i în blender până se mărunțesc (dacă nu aveți blender puteți să-i aruncați într-o pungă și îi bateți ușor până se sfărâmă). Adăugați zahărul și untul topit și amestecați (dacă folosiți punga transferați biscuiții într-un castron înainte de a adăuga celelalte ingrediente).

    Așezați biscuiții într-o tavă de copt, apoi presați ca să se lipească de pereți și baza tăvii. Băgați-o la cuptor pentru 12-14 minute, până se face o crustă și începe să i se schimbe culoarea și se face maronie. Lăsați să se răcească.

    După ce crusta s-a răcit încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.

    Lăsați deoparte 3 lingurițe din laptele condensat într-un recipient cu capac pentru a fi folosit mai târziu. Amestecați ce a rămas cu gălbenușurile de ou până se formează o cremă. Adăugați sucul de lămâie și turnați toată compoziția în crusta răcită. Băgați tava la cuptor aproximativ 15 minute, până se coace la exterior, dar la mijloc încă se mișcă.

    Scoateți prăjitura de la cuptor și lăsați-o să se răcească. După ce se răcește, acoperiți-o și băgați-o la frigider de la 3 ore până la o zi întreagă, dacă doriți.

    Când este gata de servit, amestecați smântâna lichidă, laptele condensat rămas și extractul de vanilie. Adăugați crema peste prăjitură, tăiați în felii și serviți.

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa