Popcorn cu ciocolată

Iulia Mirică
popcorn-cu-ciocolata-totul-despe-mame

Deliciul perfect pentru filme – popcorn cu ciocolată

Cine ar spune pas unui bol cu popcorn cu ciocolată în timp ce se uită la filmul preferat? Fie că este vorba de cei mici sau de prietenii noștri, acest deliciu este perfect pentru un răsfăț culinar cinematic. Este un preparat ușor de făcut, care nu necesită ingrediente scumpe și care va fi devorat înainte să se termine filmul cu siguranță.

O selecție de 25 de filme de văzut în familie puteți găsi aici.

Ingrediente pentru popcorn cu ciocolată:

1 cană cu boabe de porumb
1 cană și 2 linguri de zahăr
1/2 cană și 2 linguri de sirop de porumb
1/4 cană cu apă
450 grame de ciocolată amăruie

4 pași pentru a prepara popcorn cu ciocolată:

1. Se fac floricelele mai întâi, punând puțin ulei într-o tigaie adâncă, adăugând boabele de porumb și punând un capac. Se lasă până când se fac toate sau astfel încât să nu se ardă.

2. Pentru a face caramelul se pun zahărul, siropul de porumb și apa într-o cratiță mare, cu baza groasă, la foc mediu-mare, lăsând pe foc până când obțineți culoarea maro deschis – auriu. Adăugați popcornul în caramel și amestecați-l cu ajutorul unei linguri de lemn, până când este acoperit uniform.

3. Se toarnă floricelele caramelizate pe o hârtie de copt și lăsați-le să se răcească. Ciocolata se topește la bain marie și se adaugă peste floricele caramelizate cu ajutorul unui polonic și amestecând cu o lingură de lemn.

4. Se mută floricelele pe o hârtie de copt și se lasă să se răcească. De asemenea, în loc de ciocolată amăruie puteți folosi și ciocolată cu lapte sau ciocolată albă pentru a acoperi floricelele, prin intermediul aceluiași proces. Puteți face și o varietate de floricele, cu diferite tipuri de ciocolată, dacă vreți să faceți un desert mai diversificat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa