Poale-n brâu

Iulia Mirică
reteta-poale-in-brau-totul-despre-mame

Rețeta de plăcinte a bunicii – poale-n brâu

Dacă și voi ați crescut cu rețetele delicioase ale bunicii, atunci veți vrea să le gătiți la un moment dat și voi nepoților aceste preparate bune de te lingi pe degete. Astăzi v-am pregătit o rețetă de poale-n brâu de la bunica mea, pe care se bate toată lumea, de fiecare dată când le gătește.

Ingrediente pentru poale-n brâu:

pentru aluat:

1 kilogram de făină
4 ouă
200 grame de zahăr
100 grame de ulei
60 grame de drojdie proaspătă
1 linguriță rasă de sare
coaja rasă de la 1 lămâie
1 sticluță de esență de rom
3 pliculețe de zahăr vanilat
150-200 mililitri de lapte

pentru umplutura de brânză:

700 grame de brânză de vaci
3 ouă
130 grame de zahăr pudră
1 praf de sare
4 pliculețe de zahăr vanilat
puțină coajă rasă de lămâie
1-2 picături de esență de rom
2 linguri de făină de grâu
2 linguri de griș
1 praf de copt

6 pași pentru a prepara poale-n brâu:

1. Se bat ouăle, se adaugă sarea și se amestecă. După aceea se toarnă zahărul cristal și esența de rom și amestecăm iar.

2. Separat, se pune drojdia într-un bol mic împreună cu 1 linguriță de zahăr, 2 lingurițe de lapte și se amestecă, până când devine o compoziție omogenă. Se adaugă și o linguriță de făină, 1-2 picături de zeamă lămâie, se amestecă și se lasă la crescut.

3. Amestecul cu ouă se pune în făină, alături de coaja de lămâie, zahărul vanilat si amestecul de drojdie. Se pun și 100 militri de lapte și se amestecă tot. Când începem să frământăm, uleiul se pune câte puțin. Mai puneți lapte, dacă v-a ieșit un aluat prea tare. Ideal este să fie potrivit și să nu se mai lipească de marginile castronului. Aluatul se lasă la crescut, acoperit cu un prosop, cât facem umplutura.

4. Pentru umplutura cu brânză se amestecă brânza de vaci, cele 3 ouă, zahărul pudră și restul ingredientelor. Se amestecă bine, până obținem o compoziție omogenă, gustăm să vedem dacă este destul de dulce și putem începe asamblarea.

5. Când crește aluatul, se pune pe planșetă și se împarte în aproximativ 20 de grămezi egale. Cu ajutorul sucitorului, se fac cercuri nu foarte subțiri, nici prea groase. În mijloc se pune cam o lingură de umplutură, după care se ia dintr-o parte aluatul și se trece până în cealaltă parte și repetați procesul și pentru celelalte 3 părți. Se mai iau încă o dată colțurile și se acoperă perfect brânza. La mijloc se strâng colțurile.

6. Se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la foc mediu. Se lasă aproximativ o oră la cuptor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa