Plăcintă cu dovleac – un desert îmbietor pentru orice anotimp

Iulia Mirică
plăcintă cu dovleac masă
Cu toate că sezonul dovleacului este toamna, această rețetă îmbietoare de plăcintă cu dovleac poate fi preparată în orice anotimp.

  Rețetă aromată de plăcintă cu dovleac

  Cu toate că sezonul dovleacului este toamna, această rețetă îmbietoare de plăcintă cu dovleac poate fi preparată în orice anotimp. Secretul constă în păstrarea la congelator, în porții gata pregătite, de dovleac ras, atunci când nu-l găsim proaspăt în piață. Ne-am gândit la această rețetă datorită proprietăților pe care le are dovleacul asupra organismului nostru. Printre acestea se numără prevenirea cancerului și protecția antioxidantă, datorită conținutului bogat de vitamina A.

  Ingrediente pentru plăcintă cu dovleac:

  500 grame de dovleac ras
  50 grame de unt (opțional)
  80 grame de zahăr
  200 grame de foi de plăcintă cumpărate
  50 mililitri de ulei
  1 linguriță cu scorțișoară

  5 pași pentru a prepara plăcintă cu dovleac:

  1. Dovleacul se curăță de coajă și se dă prin răzătoare.

  2. Într-un bol, se amestecă dovleacul cu zahărul și cu untul și pune amestecul într-o tigaie pe foc, timp de 15 minute. Dacă doriți, puteți renunța la adăugarea untului în compoziție, caz în care se amestecă doar dovleacul cu zahărul și cu scorțișoara și se pune direct pe foile de plăcintă.

  3. Ungem fiecare foaie de plăcintă cu puțin ulei și folosim 3 foi pentru un rulou de plăcintă. Se pune compoziția cu dovleac ras și se formează câte rulouri vă ajung ingredintele. E la latitudinea voastră dacă faceți o plăcintă cu mai multă umplutură sau cu mai puțină.

  4. Punem rulourile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și le ungem cu puțin ulei sau cu un ou bătut pe deasupra.

  5. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. Trebuie să așteptăm să se răcească ca să putem tăia și putem presăra și puțin zahăr pudră pe deasupra.

  Sfat pentru când prepari plăcintă cu dovleac:

  În cazul în care folosiți dovleac congelat, fie bucăți sau dat prin răzătoare, trebuie lăsat la decongelat și scurs bine de apă înainte de a-l folosi pentru plăcintă cu dovleac.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa