Pască cu smântână, o rețetă delicioasă din caietul bunicii

Iulia Mirică
pască cu smântână
Pentru o rețetă perfectă de pască cu smântână, smântâna trebuie scursă de zer.

Rețeta bunicii de pască cu smântână. Paștele se apropie cu pași repezi, iar meniul pentru aceste zile trebuie să cuprindă și deserturile clasice.

V-ați întrebat întotdeauna care era rețeta perfectă de pască cu smântână ce v-a încântat papilele gustative în copilărie? Iat-o mai jos! Fiind testată în fiecare an în familie, această rețetă de pască cu smântână trebuie neapărat încercată. Complimentele și satisfacerea poftelor culinare ale celor apropiați sunt garantate!

Ingrediente pentru pască cu smântână:

800 mililitri smântână • 4 gălbenușuri de ou • 8 linguri de zahăr pudră • 3-4 linguri de făină de grâu • 4 pliculețe de zahăr vanilat • 1 esență de rom • 1 praf de copt • coaja rasă de la 1/2 de lămâie • 1 foaie de aluat de cozonac

Mod de preparare:

Se amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul, până se topește zahărul.

Peste smântâna pe care am pus-o într-un bol, se adaugă gălbenușurile, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom, zahărul vanilat și coaja rasă de la jumătate de lămâie. Amestecăm totul până devine o compoziție omogenă.

Se întinde aluatul de cozonac cu un sucitor, până devine o foaie mai groasă. Se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se lasă 20 de minute la crescut, după care se adaugă compoziția. Se mai lasă la crescut pentru 20 de minute.

Se unge cu un ou bătut și se introduce în cuptorul preîncălzit la foc mediu, timp de 1 oră.

Deschidem cuptorul abia după 25 de minute, pentru a verifica pasca. Dacă focul este prea tare, îl dăm mai încet, pentru ca preparatul să fie gata într-o oră.

Sfat pentru atunci când preparați o pască:

Pentru o rețetă perfectă de pască cu smântână, smântâna trebuie scursă de zer. Se pune pe un tifon, deasupra unui castron cu făină de porumb. Va avea compoziția untului la final.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa