Pască cu iaurt aromată, pentru un Paște perfect
Paștele este un moment în care bucătăria se transformă în cel mai animat loc al casei, unde cei mici vin pe furiș să guste deserturile, iar cei mari se fac că nu observă.
Iată o rețetă excelentă de pască cu iaurt, care ne amintește de Paștele din copilărie, și pentru care și bucătarii amatori vor primi complimente, îmbrățișări și aplauze.
Ingrediente pentru pască cu iaurt Olympus:
o păstaie de vanilie
coaja rasă de la o portocală
50-100 g stafide
150-200 g zahăr
2 linguri făină sau griș
4 ouă
500 g iaurt Olympus grecesc 10%
coajă rasă de lămâie
un praf de sare
jumătate cub drojdie proaspătă
300 g făină
75 g unt
130 ml lapte
100 g zahăr
2 gălbenușuri
4 pași pentru a prepara pască cu iaurt Olympus:
1. Aluatul: frecăm drojdia proaspătă cu o lingură de zahăr și adăugăm lapte călduț. Gălbenușurile le frecăm cu zahăr și coajă de lămâie. Le punem peste lapte. Adăugăm ingredientele uscate (făină, sare) și începem să frământăm adăugând treptat untul topit.
2. Lăsăm aluatul să crească aproximativ o oră.
3. Ungem o formă cu fund detașabil cu ulei, întindem aluatul și îl mai lăsăm să crească o jumătate de oră.
4. Umplutura: amestecăm galbenușurile cu zahăr. Adăugam iaurtul grecesc, făina, vanilia și coaja de portocala. Batem spumă albușurile și le adăugam în compoziție. Turnăm umplutura peste aluat, presărăm stafidele și băgăm la cuptor 45-50 min.
Sfat:
Pentru a vedea în detaliu cum se prepară pasca cu iaurt, urmăriți materialul video de mai jos, în care Irina Bucșa (fanii Master Chef o cunosc bine!) pregătește sub ochii noștri această rețetă: