Papanași cu brânză de vaci. O rețetă de pe vremea bunicii

Iulia Mirică
papanași cu brânză de vaci farfurie
Ne-am gândit să vă punem la dispoziție o rețetă delicioasă de papanași cu brânză de vaci, exact cum ne făcea bunica odinioară.

Rețetă de papanași cu brânză de vaci

Știm cât de bine arată papanașii în meniurile restaurantelor, însă nu v-ar plăcea să aveți la îndemână o alternativă mai sănătoasă? Ne-am gândit să vă punem la dispoziție o rețetă de papanași cu brânză de vaci, fierți, exact cum ne făcea bunica. Desertul acesta va fi un succes, dar vă avertizăm că s-ar putea să fie atât de bun, încât cei dragi să-l ceară des de acum încolo.

Ingrediente pentru 2 porții de papanași cu brânză de vaci:

120 grame de brânză de vaci proaspătă
1/2 ou
20 de grame de unt
50 de grame de pesmet
1 lingură de făină
1 lingură de griș
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1 plic de zahăr vanilat
1-2 linguri de zahăr
1 praf de sare

6 pași pentru a prepara papanași cu brânză de vaci:

1. Se scurge brânza bine de zer și se pune într-un bol. Oul se bate în alt bol și se pune jumătate peste brânză, alături de zahărul vanilat, griș, făină, coaja rasă de lămâie și puțină sare.

2. Ingredientele se amestecă până obținem un aluat omogen și nelipicios, urmând să-l punem pe planul de lucru presărat cu făină și se întinde cu ajutorul unui sucitor o foaie de aproximativ 3-4 centimetri. Cu ajutorul unui pahar cu gura mai lată, decupăm papanașii. În mijlocul acestora presăm puțin cu degetul, pentru a se găti uniform.

3. Papanașii se trec prin puțină făină și se pun într-o oală cu apă pusă în prealabil la fiert, cu puțină sare. Când începe să fiarbă apa din nou, dăm focul la mic și acoperim oala cu un capac.

4. Se lasă 7 minute și se închide focul, lăsându-i încă 5 minute acoperiți, pentru a rămâne fragezi, după care se pun pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.

5. Între timp, punem untul la topit într-o tigaie, adăugăm pesmetul și amestecăm 2-3 minute. Închidem focul, adăugăm lingurile de zahăr și jumătate de plic de zahăr vanilat, dacă doriți compoziția mai dulce.

6. Trecem papanașii prin pesmet și îi putem servi.

Te-ar mai putea interesa