Orezul cu lapte, desertul copilăriei care îi cucerește pe cei mici. Cum îl preparați pe gustul mofturoșilor

Iulia Mirică
orezul cu lapte farfurii pe masă
Mămicile știu când este momentul potrivit pentru a-i implica pe cei mici în diverse îndeletniciri culinare, iar orezul cu lapte este ocazia ideală.

Mămicile știu când este momentul potrivit pentru a-i implica pe cei mici în diverse îndeletniciri culinare, iar orezul cu lapte este rețeta perfectă pentru așa ceva. Vă va permite să transformați timpul petrecut în bucătărie în momente distractive, alături de copii. Peste câțiva ani sigur își vor aminti cu drag de rețetele mamei și vor transmite mai departe învățăturile și momentele dragi. Până să ajungă la vârsta la care puteți flamba împreună diferite preparate, uitați cum le puteți capta atenția cu o porție de orez cu lapte!

Ingrediente pentru orezul cu lapte:

100 de grame de orez
800-900 mililitri de lapte semi-degresat
1 baton de scorțișoară
1/2 linguriță de semințe de cardamom (opțional)
1 baton de vanilie
1 linguriță de stafide
2 linguri cu vârf de zahăr

5 pași pentru a prepara orezul cu lapte:

1. Orezul, laptele, batonul de scorțișoară și cardamomul se pun într-o oală adâncă de teflon și se încălzesc ușor la foc mediu.

2. Batonul de vanilie se taie pe lungime, se scot semințele și se adaugă compoziției, amestecând bine.

3. Când începe să fiarbă orezul, dăm focul încet și lăsăm să fiarbă ușor timp de aproximativ 25-30 de minute. Amestecăm din când în când, până este absorbit aproape tot lichidul, iar boabele de orez sunt fierte.

4. Se adaugă zahărul și stafidele și se amestecă bine. În cazul în care orezul începe să se usuce sau să se lipească, mai adăugați puțin lapte. Odată ce ați obținut consistența dorită se scot și se aruncă semințele de cardamon și batoanele de vanilie și scorțișoară

5. Se toarnă orezul cu lapte în boluri pentru a servi. Îl puteți savura ca un desert cald sau rece.

Sfat pentru atunci când preparați orezul cu lapte:

Lăsați-i pe cei mici să aleaga un topping din gem făcut în casă sau fructe de pădure proaspete pentru orezul cu lapte preparat împreună și ajutați-i să-l pună peste preparat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa