Orez brun cu lapte

Iulia Mirică
orez-brun-cu-lapte-totul-despre-mame

    Desertul copilăriei – orez brun cu lapte

    Fie că e frig afara sau cald, această rețetă de orez brun cu lapte va fi devorată instant atât de cei mici, cât și de cei mari. Această versiune este preparată cu fructe de pădure proaspete sau congelate, însă puteți încerca și varianta caldă a rețetei, cu fructe poșate (puse în apa cloclotită pentru câteva minute).

    Ingredientele de mai jos ajung pentru șase porții de orez brun cu lapte, însă sfatul nostru este să aveți rezerve, pentru că sunt șnase ca în orice moment să trebuiască să preparați din nou această rețetă.

    Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face acest deliciu culinar care ne aduce aminte de copilărie în propria bucătărie!

    Ingrediente pentru orez brun cu lapte:

    1,75 litri de lapte
    1 linguriță de esență de vanilie
    1 baton de scorțișoară
    coaja rasă fin de la 1 lămâie
    3/4 cană de zahăr
    220 grame de orez brun
    400 grame de fructe de pădure proaspete sau congelate/semințe de rodie

    3 pași pentru a prepara orez brun cu lapte:

    1. Într-o cratiță mare, se adaugă laptele, esența de vanilie, batonul de scorțișoară, coaja rasă de lămâie și zahărul. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, la foc mediu spre mare, amestecând continuu pentru a preveni lipirea ingredientelor de fundul oalei.

    2. Se adaugă orezul, amestecând bine, apoi se reduce focul la mic și se fierbe pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când orezul este gătit și se îngroașă compoziția ușor. În acest timp se amestecă ocazional, pentru a evita lipirea orezului de cratiță. Amestecul de orez va fi în continuare destul de umed în această etapă.

    3. Se închide focul și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se pune orezul în boluri și se acoperă cu fructe de pădure sau cu semințe de rodie. De asemenea, dacă doriți o textură mai apropiată de cea a unei budinci, se lasă la frigider orezul pentru 3 ore, după care se servește.

    Citește și:
    Desert pentru întreaga familie: gogoși de post
    Brioșe cu lămâie și mac
    Brioșe cu morcovi și ovăz
    Cornulețe de casă cu vanilie
    Fursecuri de casă cu dulceață

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa