Negrese cu ciocolată. Timp de preparare scurt și distracție garantată

Iulia Mirică
rețetă negrese cu ciocolată
Timpul de preparare e redus, dificultatea nici nu ar trebui menționată, iar distracția este garantată. Uite cum poți prepara negrese cu ciocolată cu ajutorul copiilor!

  Rețetă de negrese cu ciocolată gata cu ajutorul copiilor

  Îmi aduc aminte de prima rețetă de negrese cu ciocolată pe care o prezentase învățătoarea mea din clasa a patra, îndemnându-i pe toți elevii să o pregătească, așa că m-am gândit că ar fi rețeta perfectă pe care o puteți încerca și voi alături de cei mici. Timpul de preparare este redus, dificultatea este zero, iar distracția este garantată. Iată cum poți prepara negrese cu ciocolată cu ajutorul copiilor!

  Ingrediente pentru 20 de negrese cu ciocolată:

  250 de grame de unt nesărat
  200 de grame de ciocolată neagră (70% cacao)
  75 de grame de vișine uscate (opțional)
  50 de grame de nuci tocate
  80 de grame de pudră de cacao
  65 de grame de făină
  1 linguriță de praf de copt
  360 de grame de zahăr pudră
  4 ouă mari
  coaja rasă de la 1 portocală (opțional)
  250 de mililitri de smântână (opțional)

  4 pași pentru a prepara negrese cu ciocolată:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180°C sau treapta 4 pe faz.

  2. Ciocolata se rupe bucățele și se topește împreună cu untul la bain-marie, până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă cireșele și nucile (dacă vreți să introduceți în compoziție) și se amestecă împreună.

  3. Într-un bol separat, se amestecă pudra de cacao cu făina, praful de copt și zahărul, peste care se adaugă amestecul de ciocolată, cireșe și nuci. Se amestecă bine împreună. Se bat și ouăle și se amestecă, până obțineți o consistență catifelată.

  4. În tava de copt de pune o folie de staniol și se toarnă compoziția obținută. Se introduce în cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Nu veți vrea să le gătiți excesiv, diferența dintre testarea negreselor și cea a prăjiturilor este că, de această dată, scobitoarea nu trebuie să iasă perfect curată. Negresele ar trebui să fie ușor elastice la exterior, dar încă lipicioase la interior.

  Sfat pentru atunci când prepari negrese cu ciocolată:

  În momentul când vreți să serviți acest preparat, lăsați-l să se răcească mai întâi, după care trebuie transferat cu grijă pe un tocător și tăiat în pătrate egale. Acestea sunt un desert bun de te lingi pe degete, mai ales dacă le servim alături de un sos de smântână amestecat cu coajă rasă de portocală.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa