Urmează să aveți musafiri de Crăciun? Mulți, foarte mulți sau incredibil de mulți? În oricare dintre aceste situații, aveți nevoie de un desert delicios, ușor de făcut, cu care să îi serviți pe cei care vă vizitează.
Noi bănuim că nici pe Moș Crăciun nu l-ar deranja să fie servit cu un mousse de ciocolată atunci când trece să lase cadourile!
Ingrediente
- 250 de grame de smântână dulce lichidă
- 150 de grame de ciocolată amăruie, cu cel puțin 70% cacao
- 2 ouă
- 2 linguri de zahăr
Cum se face?
Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le deoparte. Amestecați la bain-marie ciocolata și smântâna dulce, până când cele două ingrediente se topesc și se omogenizează. Adăugați și gălbenușurile și lăsați la fiert timp de 1 minut și apoi dați la răcit. Bateți cu telul sau amestecați cu mixerul albușurile și zahărul, ca pentru bezea. Adăugați-le peste compoziția de ciocolată și amestecați ușor cu o lingură de lemn. Turnați mousse-ul în pahare sau în castronele și lăsați la frigider pentru câteva ore. Decorați cu fructe proaspete sau frunze de mentă. Gata, acum, dacă sună soneria, sunteți pregătiți!