Mere pe băț. Cum să le pregătești acasă

Anca Vlad
mere pe bat

  Câteva mere pe băț, îmbrăcate într-o haină strălucitoare, roșie și dulce- acesta era, în trecut, visul oricărui copil. Aceste bunătăți se găsesc în anumite magazine și la tâguri, însă pot fi făcute foarte ușor și acasă.

  Alege merele

  Din moment ce glazura cu care sunt acoperite merele pe băț este foarte dulce, e bine să alegi un măr relativ acrișor. Unele persoane folosesc merele verzi care creează un contrast plăcut cu învelișul roșu. În mod normal, poate fi folosit orice măr bun pentru plăcintă. Evită-le însă pe cele din specia Golden, care au tendința de a se înmuia, iar miezul dulce nu contrastează cu învelișul din zahăr.

  Odată pregătite merele, spală-le și șterge-le, apoi ia niște bețe de acadele sau de frigărui și înfinge-le în mijlocul mărului, pe la cotor. Ideal ar fi ca bețele să intre până la jumătatea mărului.

  Glazura

  Din moment ce învelișul este din zahăr, să nu te mire că rețeta începe cu o cantitate mare de zahăr tos. Pentru 4-6 mere medii ai nevoie de bețe, 2 căni de zahăr tos, o jumătate de linguriță de sirop de porumb, trei sferturi de cană cu apă și o jumătate de linguriță de colorant.

  Într-o cratiță cu dimensiuni potrivite pune zahărul, siropul de porumb și apa și amestecă încet. Amestecul trebuie să ajungă la aproximativ 150 de grade Celsius. Pentru siguranță și rezultate ideale, ar fi bine să folosești un termometru pentru friptură. Odată zahărul topit, adaugă colorantul alimentar – roșul specific merelor pe băț. Ai grijă să amesteci încet, constant, pentru ca zahărul să se coloreze uniform. Dacă vrei să adaugi câteva picături de esență, acum este momentul.

  Vei observa poate că învelișul de zahăr de pe mere are bule de aer. Acestea se formează atunci când este pus colorantul în zahărul topit, fierbinte. Ca să le eviți, amestecă încet, după care lasă 2 minute zahărul să se așeze, apoi amestecă din nou. Cu cât amesteci mai vârtos, cu atât se formează mai multe bule. Poți însă să iei parte bună a lucrurilor: merele tale vor fi originale.

  Cufundă merele

  Pentru ca operațiunea să fie mai ușoară, sprijină cratița cu zahărul fierbinte în așa fel încât nivelul amestecului să fie mai ridicat, apoi ia un măr de băț și cufundă ușor, răsucindu-l. Învârte-l astfel încât să se acopere uniform de glazură. Lasă în jurul bățului un pic de măr neacoperit pentru a-l putea tăia mai ușor și a micșora riscul apariției bulelor atunci când se răcește. Scutură ușor excesul de glazură și pune mărul pe o tavă acoperită cu hârtie cerată, pe care o poți unge cu un strop de unt pentru siguranță.

  Decoruri

  Dacă vrei ca produsul finit să fie deosebit, poți presărate pe merele acoperite cu caramel miez de nucă tocat mărunt sau cipsuri de ciocololată.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa