Mere caramelizate

Iulia Mirică
mere-caramelizate-totul-despre-mame

Răsfăț culinar – mere caramelizate

Aceste mere caramelizate sunt ușor dulci, nu au un gust dulce pregnant. Puteți folosi această rețetă pentru a da o altă aromă clătitelor sau înghețatei de casă. Puteți chiar trișa, cumpărând un aluat de tartă de la magazin și umple cu merele acestea. Cu sosul și cidrul de mere adăugate, nimeni nu vă va ghici secretul. Cei mici vor îndrăgi acest preparat, așa că nu vă mirați dacă veți găti această rețetă mai des decât v-ați propus. Tipul de preparare este de 5 minute, iar cel de gătire de 15 minute.

Ingrediente pentru 5 porții de mere caramelizate:

3 linguri de unt
5 mere
3 linguri de zahăr tos
1/2 linguriță de scorțișoară
1/4 linguriță de coajă rasă de lămâie
1/3 ceașcă de cidru de mere
1/2 linguriță de amidon de porumb

3 pași pentru a prepara mere caramelizate:

1. Untul se topește într-o tigaie mare, la foc mediu. Merele se adaugă în tigaie, după ce le-ați spălat, scos cotorul și tăiat în cubulețe. Se presară 1 lingură de zahăr și se gătesc merele, amestecând frecvent, timp de 6-8 minute, până când încep să se înmoaie.

2. Se presară încă o lingură de zahăr, scorțișoara și coaja de lămâie. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn și se fierbe compoziția la foc mediu încă 2 minute, până când zahărul începe să se caramelizeze, iar merele sunt crocante.

3. Merele se transferă din tigaie într-un bol. Focul se dă la intensitate mare și se adaugă cidrul de mere. Se reduce focul, permițând cidrului și sucului din mere timp de 1-3 minute să se reducă și se îngroașe. Dacă doriți un sos mai gros, se dizolvă amidonul de porumb într-o linguriță cu apă, se amestecă în sos și se lasă să se îngroașe. Se toarnă sosul peste mere și se servesc imediat, de preferință lângă o cupă de înghețată de vanilie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa