Melcișori cu scorțișoară

Iulia Mirică
melcisori-cu-scortisoara-totul-despre-mame

    Desertul perfect pentru pitici – melcișori cu scorțișoară

    Sigur vă aduceți aminte de acești melcișori cu scorțișoară din copilărie. Este un desert aromat, care îi va încânta cu siguranță pe cei mici. Iată ce pași trebuie să urmați pentru acest răsfăț culinar cu scorțișoară!

    Ingrediente pentru melcișori cu scorțișoară:

    100 mililitri de lapte
    100 grame de unt
    50 grame de drojdie (2 plicuri de drojdie uscată)
    300 grame (2 căni) de făină albă
    1 lingură de zahăr tos
    1/2 linguriță de sare
    1 ou, bătut ușor

    pentru umplutură:

    75 grame de unt
    100 grame de zahăr brun
    3 lingurițe de scorțișoară

    5 pași pentru a prepara melcișori cu scorțișoară:

    1. Laptele și untul se adaugă într-o cratiță la foc mic și se gătesc timp de 2 minute sau până când se topește untul. Se dau deoparte. Cât se răcesc, se adaugă drojdia într-un bol mic. Treptat, se adaugă amestecul de lapte, amestecând până când se dizolvă drojdia.

    2. Într-un castron mare, se combină făina, zahărul și sarea. Se face o gaură în centru și se adaugă amestecul de lapte. Cu o lingură de lemn, ulterior cu mâna, se amestecă bine, până când se formează o cocă moale. Aluatul se adaugă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă timp de 3 minute. Se pune într-un bol, se acoperă cu un prosop și se lasă 1 oră la crescut, la cald.

    3. Pentru a face umplutura, se amestecă untul, zahărul și scorțișoara cu ajutorul unui mixer, într-un bol mediu.

    4. Se încălzește cuptorul la 220 grade Celsius și se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Se mai frământă aluatul pentru 20-30 de secunde, după care se împarte în 2 jumătăți. Se întinde cu un sucitor și se adaugă compoziția de scorțișoară în mod egal. Se rulează într-un buștean aluatul și se taie capetele. Se taie aluatul în felii de 2 centimetri și se pun pe tava de copt.

    5. Cu ajutorul palmei, se aplatizează ușor feliile de aluat. Se lasă într-un loc cald timp de 20 de minute sau până când își dublează dimensiunea melcișorii. Se periază cu oul bătut și se lasă pentru 8-10 minute la cuptor sau până când se rumenesc și se gătesc în interior. Se scot din cuptor și se lasă la răcit, după care pot fi serviți.

    Citește și:
    Brioșe cu iaurt pentru întreaga familie
    Cornulețe de casă cu vanilie
    Fursecuri de casă cu dulceață

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa