Marshmallows de casă

Iulia Mirică
marshmallows-de-casă

Rețetă de marshmallows de casă

Prepararea unei porții de marshmallows (un soi de bezele moi, care de obicei se găsesc la raionul de dulciuri, gata ambalate) este mai ușoară decât vă puteți imagina de făcut în propria bucătărie. Chiar dacă timpul final de preparare este destul de mare, trebuie să vă gândiți că cei mici vor participa cu bucurie la prepararea acestei rețete și se vor bucura să lucreze cot la cot cu voi.

Ingrediente pentru marshmallows de casă:

ulei de floarea soarelui
4 plicuri de gelatină fără aromă (3 1/2 linguri)
3 cești de zahăr granulat
1 1/4 căni cu sirop de porumb
1/4 linguriță de sare
2 lingurițe de esență de vanilie
1 1/2 căni cu zahăr pudră

5 pași pentru a prepara marshmallows de casă:

1. Se periază un vas de copt termorezistent din sticlă cu ulei. Se pune o foaie de copt, care se unge la rândul ei cu puțin ulei și se dă deoparte.

2. Se pun zahărul granulat, siropul de porumb, sarea și 3/4 cană cu apă într-o cratiță medie. Se aduce la fiert la foc mare, amestecând constant până când se dizolvă zahărul. Se lasă pe foc timp de aproximativ 9 minute din momentul în care măsurați temperatura amestecului cu un termometru special care indică 115°C.

3. Între timp, se pun 3/4 cană cu apă rece într-un castron, peste care se presară gelatina. Se lasă la înmuiat pentru 5 minute. Cu ajutorul unui mixer setat pe viteză mică, se amestecă siropul fierbinte format cu amestecul de gelatină. Se ridică treptat viteza la mare și se bate până când amestecul este foarte rigid, pentru aproximativ 12 minute. Se adaugă și esența de vanilie și se amestecă.

4. Compoziția formată se toarnă în vasul termorezistent pregătit și se netezește cu o spatulă. Se lasă deoparte, fără a acoperi, pentru aproximativ 3 ore.

5. Se presară zahăr pudră pe un tocător de lemn. Se scoate blocul de bezea din vasul de sticlă, fără hârtia de copt și se taie în mici pătrate cu ajutorul unui cuțit a cărui lamă ați umezit-o cu ulei în prealabil. Fiecare bezea formată se trece prin zahăr pudră, putând să le păstrați într-un container etanș până la 3 zile înainte de a le consuma. Cei mici vor fi foarte încântați să își poată invita prietenii să guste din aceste marshmallows de casă!

 

Dacă sunteți în plin entuziasm de a prepara și alte dulciuri acasă, iată două rețete sănătoase de înghețată de casă.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa