Lapte de pasăre cu vanilie: desert pentru familie

Iulia Mirică
lapte-de-pasare-cu-vanilie-totul-despre-mame

Desert delicios pentru întreaga familie – lapte de pasăre cu vanilie

Această rețetă aromată de lapte de pasăre cu vanilie ne aduce aminte de copilărie multora dintre noi. Este un preparat ușor de făcut, ingredientele pot fi găsite oriunde, la prețuri pentru orice buzunar, iar timpul de preparare este undeva la 25 de minute, pentru a fi gata durând alte 25 de minute. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara un deliciu culinar pentru întreaga familie, chiar și pentru prietenii care vin în vizită!

Ingrediente pentru lapte de pasăre cu vanilie:

400 grame de zahăr
8 ouă
4 plicuri de zahăr vanilat
2 linguri de coajă proaspăt rasă de lămâie
2 litri de lapte

5 pași pentru a prepara lapte de pasăre cu vanilie:

1. Laptele se toarnă într-o oală cu baza mai lată și se pune la fiert. În două boluri diferite, se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se amestecă bine împreună cu 100 grame de zahăr și 2 plicuri de zahăr vanilat, până în momentul când zahărul se topește, iar compoziția devine o spumă densă.

2. În momentul când laptele a atins punctul de fierbere, se dă focul la mic și se adaugă cu ajutorul unui polonic găluște formate din albușul cu zahăr. Se lasă aproximativ 2-3 minute pe o parte, după care se întorc cu ajutorul unei spatule pe partea cealaltă și se mai lasă încă aproximativ 2 minute.

3. Se scot găluștele de albuș din lapte cu ajutorul unei spumiere și se adaugă într-un bol mare, însă nu aruncați laptele în care au fiert.

4. Gălbenușurile se amestecă bine împreună cu 300 grame de zahăr granulat și 9-10 linguri din laptele în care au fiert albușurile, până când se dizolvă zahărul și se integrează toate ingredientele într-o cremă. Se adaugă și două plicuri cu zahăr vanilat, coaja rasă de lămâie și laptele rămas, după care se pune bolul deasupra unui vas cu apă fierbinte pe foc, la bain marie, amestecând constant.

5. După ce se îngroașă, se dă la o parte de pe foc, așteptând să se răcească, pentru a putea turna peste găluștele formate din albuș.

Citește și:
Ciocolată de casă: reţetă uşor de pregătit
Frigănele umplute cu nuci şi banane
Chec în două culori

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa